+38 (048) 700 60 60
Odessa+38 (048) 700 60 60
st. Sudnobudivna, 1BKyiv+38 (067) 501 60 80
st. Kostiantynivska, 57
Callback

Request a call-back

The administrator of VIRTUS will contact you shortly

Thank you!

EN
How to determine the presence of an inguinal hernia in women

How to determine the presence of an inguinal hernia in women

The presence of an inguinal hernia in both women and men is determined in the same way. When the pressure inside the peritoneum increases through the abdominal wall, which holds the internal organs in place, and now “perforated”, part of the intestine or ovaries begins to fall out into the inguinal canal. This is how an inguinal hernia manifests itself.

(Українська) Але анатомічно жінки менш схильні до утворення пахової грижі: завдяки різниці в будові тіл. У паховому каналі жінки розташована кругла зв’язка матки, у чоловіка – насіннєвий канатик.

How to determine the presence of an inguinal hernia in women-1Паховий канал чоловіка більш широкий і короткий і, на відміну від жінок, менш укріплений сухожиллями і м’язами. Саме тому в 99% випадків хвороба виявляється у чоловіків.

Пахові грижі бувають ускладнені і неускладнені. Неускладнені ділять на прямі та косі. Прямі розташовані ближче до серединної площини паху і є набутими. Косі грижі виходять з елементів сім’яного канатика, вони знаходяться збоку і з’являються при народженні.

Ускладнені грижі – це защемлення, некроз грижового мішка, гнійне запалення черевної порожнини, інтоксикація. Якщо вчасно не звернутися до лікаря, можуть виникнути серйозні ускладнення, які призведуть до смерті.

Також зустрічаються комбіновані пахові грижі, коли з одного боку очеревини з’являється кілька гриж, і при цьому вони не з’єднуються одна з одною. Утворення гриж з обох сторін діагностується як двосторонні пахові грижі.

Якщо розглядати утворення пахових гриж у жінок, то можна виділити наступні причини їх виникнення:

  • Ослаблення сполучної тканини
  • Плоскостопість
  • Підняття важких предметів
  • Спадковість
  • Широкий паховий канал
  • Порушення живлення в тканинах передньої черевної стінки, пошкодження її цілісності та ослаблення тонусу м’язів

Одним з факторів, який може спровокувати утворення пахової грижі у жінок, є вагітність. Плід всередині жінки розвивається, росте, відповідно зростає внутрішньочеревний тиск, і паховий канал в цей час стає більш вразливим. Також під час вагітності дуже часто майбутні мами страждають від закрепів, що може вплинути на утворення грижі. У нормі під час вагітності у жінки розходяться прямі м’язи живота, а після пологів відновлюються. Якщо м’язи не приходять в норму, утворюється пахова грижа. Щоб уникнути патологічних процесів, до вагітності потрібно підготуватися фізично – займатися спортом, зміцнювати передню черевну стінку. Часто гінеколог, який супроводжує вагітність, рекомендує майбутній мамі носити спеціальний бандаж і допомагає з його правильним підбором, рекомендує спеціальні вправи для зміцнення м’язів. Протягом вагітності хірургія грижі не проводиться, вона показана тільки при загрозі життю (защемленні).

(Українська) Як перевірити, чи є у вас грижа?

(Українська) How to determine the presence of an inguinal hernia in women-2Наявність грижі визначається шляхом пальпації і за допомогою ультразвукового дослідження передньої черевної стінки. Нерідко під маскою гриж у жінок ховаються кісти. Тільки досвідчений лікар може побачити відмінність.

(Українська) Симптоми пахової грижі

(Українська)

  • Випинання
  • Біль в паховій ділянці
  • Біль в ділянці сечового міхура
  • Затримка сечі
  • Дискомфорт і важкість у животі
  • Незручність під час ходьби
  • Утруднене випорожнення кишківника

(Українська) Запишіться на прийом до хірурга

(Українська) Найкращі фахівці, більш ніж тридцятирічний досвід, десятки тисяч пацієнтів, які повернули здоров’я!

Будемо раді допомогти вам!

(Українська) Чим небезпечна пахова грижа

(Українська) Пахова грижа небезпечна своїми ускладненнями. Одне з ускладнень – це розвиток невправимості, коли орган, який потрапив в грижовий мішок, не може самостійно повернутися в нормальне положення, і при цьому лікар не може масажем повернути вміст грижового мішка на місце.

Ще одне ускладнення, що загрожує життю пацієнта – це защемлення – розвивається дуже швидко. Орган, який потрапив в грижовий мішок, стискається в ділянці грижових воріт і перестає забезпечуватися кров’ю. Далі відбувається відмирання тканин, що супроводжується наростаючим гострим болем. При такого роду симптомах пацієнту слід негайно звернутися за допомогою до лікаря.

(Українська) Методи лікування пахової грижі у жінок

(Українська) Єдиний метод лікування паховий грижі у жінок – операція. Існує два способи: відкрита і лапароскопічна операції.

Відкрита операція за методикою Ліхтенштейну – уздовж пахового каналу роблять розріз, щоб занурити грижовий мішок назад в черевну порожнину. Потім на проопероване місце ставиться сітчастий імплант.

Лапароскопічна операція або лапароскопія – високоточна і малотравматичная методика – для проведення операції потрібно лише кілька невеликих проколів тканин. Іноді подібні операції проводяться через анатомічні отвори. Реабілітаційний період після процедури минає швидше, ніж після відкритої операції. Щоб виконувати лапароскопію, необхідна висока кваліфікація лікаря. В Інституті VIRTUS практикують обидва способи лікування пахової грижі.

   4 out of 5 based on 4 reviews
(Українська) Овчаренко

Subscribe to
our mailing list

Get useful tips for beauty and health from the best specialists of the VIRTUS Institute of Advanced Medicine!

Read also

(Українська) Які захворювання лікує проктолог?

(Українська) Які захворювання лікує проктолог?

Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Russian.
(Українська) Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

(Українська) Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

(Українська) При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
When should you see a doctor because of «problems» with your nose?

When should you see a doctor because of «problems» with your nose?

There are many “problems” with the nose that can bring a person to the doctor’s office: aesthetic and functional. The main thing is to…
What is an endoscopic face lift?

What is an endoscopic face lift?

Endoscopic face lifting is a minimally invasive surgical intervention for facial rejuvenation and elimination of sagging soft tissues (ptosis).
+1 difficult case with the leading otolaryngologist of the clinic

+1 difficult case with the leading otolaryngologist of the clinic

Modern technologies in the hands of virtuoso doctors make it possible to solve extremely complex neurosurgical problems as if it were an ordinary ENT…
When should you consult a doctor about intimate plastic surgery?

When should you consult a doctor about intimate plastic surgery?

Intimate plastic surgery is a series of operations on organs that are included in the intimate zone: external - vagina, internal - vulva, and…
What is a face lift?

What is a face lift?

A face lift is an operation (or several) in plastic surgery, the purpose of which is the correction of age changes and rejuvenation. It…
What is cellulite and should something be done about it?

What is cellulite and should something be done about it?

Many people seek to improve the appearance of the skin with the help of a variety of means, trying to get rid of cellulite…
Submit your review
Ask a question
Online chat