+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Для чого потрібна і як проводиться операція зі зменшення грудей

Для чого потрібна і як проводиться операція зі зменшення грудей

Постійний біль у шиї і спині, бретелі бюстгальтера, що тиснуть на плечі, асиметрія грудей, неможливість займатися спортом, попрілості шкіри — все це лише частина тих незручностей, які відчувають жінки з великими грудьми. Так, багато дівчат мріють мати третій чи навіть четвертий розмір. Але не завжди вони раді йому. Саме тому пластична хірургія пропонує всім бажаючим зробити операцію зі зменшення грудей.

Для чого проводиться операція зі зменшення грудей у жінок?

Зменшення молочних залоз проводиться у двох випадках: щоб зробити груди симетричними і щоб полегшити життя жінці. Великі груди (гігантомастія) — це конституційна особливість тіла. Вона може «дістатися в спадок» (генетична схильність) або сформуватися в підлітковому періоді. У другому випадку це відбувається в результаті посиленого вироблення гормону пролактину (гіперпролактинемія), яке і дає старт розвитку молочних залоз.

Дуже часто при гіперпролактинемії в пацієнток молочні залози розвиваються асиметрично: одна помітно більше іншої. Це основна причина, з якої проводиться пластика грудей: надання акуратної і симетричної форми грудям.

Також зменшення молочних залоз проводиться в тому випадку, якщо пацієнтці важко ходити або в неї розвиваються проблеми зі здоров’ям. Третя основна причина, з якої жінки хочуть зменшити груди — це естетична складова. Далеко не всім подобається великий розмір, отриманий від природи.
В операції зі зменшення грудей немає протипоказань по віку. Така корекція фігури проводиться і в 18 років, і в 25 років, і навіть в 55 років. Головне, щоб стан здоров’я дозволяв перенести редукційну мамопластику.

Для чого проводиться операція зі зменшення грудей у чоловіків?

Великі груди в чоловіків — це захворювання, яке називається гінекомастія. У цьому випадку оперативне втручання має не естетичний, а лікувальний характер. При гінекомастії молочна залоза видаляється повністю, а надлишки шкіри висікаються. Докладніше про лікування гінекомастії читайте в матеріалі за посиланням.

Чи можна зменшити груди без операції?

Зменшити груди без операції неможливо. Якщо в грудях багато жирової тканини, можна виконати ліпосакцію, видалення жирових клітин. Виконується ліпосакція через невеликий прокол. По суті, це оперативне втручання, але у порівнянні із «повноцінним» зменшенням грудей воно менш травматичне.
Зменшити груди народними засобами також неможливо, тому що не існує таких засобів. Не існує і вправ для зменшення грудей: фізичне навантаження спрямоване на гіпертрофію м’язової тканини, а не на зменшення кількості жирової або залозистої. Вправи для зменшення грудей в жінок — це вигадка, яка не має нічого спільного з реальним станом справ. Зменшити розмір грудей без операції неможливо.

Чи можуть зменшитися груди під час вагітності?

Під час вагітності груди зменшитися не можуть. Невелике зменшення розміру можливе після припинення грудного вигодовування (ГВ). Це явище називається дефляцією. При невеликому розмірі форма може залишатися без змін, зменшується лише об’єм. Якщо розмір грудей більше третього, то після завершення грудного вигодовування вони не лише зменшуються в об’ємі, але й втрачають форму.

Запишіться на прийом до пластичного хірурга

Найкращі фахівці, більш ніж тридцятирічний досвід, десятки тисяч пацієнтів, які повернули красу!

Будемо раді допомогти вам!

Показання до операції зі зменшення грудей

Показаннями до операції зі зменшення грудей виступають дискомфорт і неестетична форма. Якщо в жінки болить спина або з’являються синці від лямок бюстгальтера — це вже привід звернутися до лікаря, з’ясувати, чи є показання до операції зі зменшення грудей.

Як проводиться операція зі зменшення грудей?

Операція зі зменшення грудей проводиться під наркозом. Існують різні техніки і методики проведення операції, вибір яких залежить від початкової форми і об’єму грудей, а також від необхідності виконати підтяжку грудей після операції.

Зменшення великих грудей переноситься досить легко, пацієнтка не відчуває дискомфорту чи болю ні під час операції, ні під час реабілітаційного періоду. А ось від хірурга редукційна мамопластика вимагає знань і вмінь, щоб пацієнтка отримала красиві і симетричні груди потрібного розміру, а сліди від проведення операції зі зменшення грудей були мінімальними.

Завдання хірурга — провести операцію так, щоб результат був надійним, загоєння — швидким, а сліди втручання — мінімальними.

Пластична операція зі зменшення грудей проводиться під загальним наркозом, час проведення — від 2,5 до 4 годин. Після операції потрібно провести дві доби у клініці. В цей період лікар спостерігає пацієнтку: чи не виникає ускладнень, як відбувається відновлення, як сходить набряк. Якщо все нормально — пацієнтку можна виписувати додому.

Ефективність операції зі зменшення грудей дуже висока. Після її проведення повторного збільшення не відбувається. Єдиний варіант, коли таке можливо, — це підвищений рівень пролактину. Але перед операцією обов’язково проводиться аналіз на рівень пролактину, щоб гарантувати результат.
Дуже часто підтяжка і зменшення грудей виконуються одночасно. В результаті такої комбінації груди виходять гарної і естетичної форми.

Вартість пластичної операції на груди залежить від об’єму втручання і побажань пацієнтки. Остаточна ціна відома після консультації з лікарем.

Чи небезпечно робити пластичну операцію зі зменшення грудей?

Операція зі зменшення грудей безпечна, всі протипоказання до редукційної мамопластики відносні. Якщо є якісь захворювання, які заважають провести редукційну мамопластику, їх потрібно пролікувати, після чого можна проводити редукційну мамопластику. Абсолютним протипоказанням до проведення операції може слугувати лише поганий загальний стан здоров’я.

Перед проведенням редукційної мамопластики проводяться аналізи крові, сечі, а також дослідження серця. Також в обов’язковому порядку проводяться УЗД і КТ молочних залоз, огляди гінекологом і мамологом.

Реабілітація після операції зі зменшення грудей

Після проведення операції зі зменшення грудей пацієнтка добу або дві проводить у клініці. Після цього її виписують додому, де впродовж тижня їй рекомендується спокійний режим без інтенсивних навантажень. Впродовж місяця після операції не рекомендується приймати гарячі ванни, відвідувати лазні і сауни. Також впродовж цього місяця не варто займатися спортом або іншими активностями. Для правильної і швидкої реабілітації показано носити спеціальну підтримуючу білизну. Огляди після операції зі зменшення грудей проводяться на 3-й, 7-й, 14-й день, потім через місяць, 3 місяці і пів року. В цілому, ніяких особливих заборон або рекомендацій немає.

   5 з 5 на основі 6 оцінок
Овчаренко

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат