+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу), яке проводиться через невеликі розрізи (1,5-2 см) за лінією росту волосся. Завдяки цьому у пацієнта не залишається видимих рубців, а післяопераційний період триває менше часу. Ендоскопічний ліфтинг, як правило, застосовують при пластиці верхніх дві третини обличчя.

Які бувають види фейсліфтингу?

Фейсліфтинг — загальна назва для всіх операцій з омолодження обличчя. Відповідно до анатомічних зон, де проводяться маніпуляції, розрізняють такі види ліфтингу:

  • кругова підтяжка обличчя — одночасна підтяжка всіх трьох зон обличчя (верхньої, середньої і нижньої третин);
  • пластика середньої зони обличчя — як правило, виконується ендоскопічно через розрізи у скроневій частині голови, коли є птоз саме середньої третини обличчя;
  • підтяжка нижніх двох третин обличчя та шиї (нижній трикутник);
  • операції на верхній частині обличчя (підтяжка чола, брів).

Пацієнтам у достатньо молодому віці (38-45 років), коли вікові зміни ще не потребують великого хірургічного втручання, ми в Інституті VIRTUS пропонуємо операції з ендоскопічного ліфтингу скронь, середньої зони обличчя чи щок (чік-ліфтинг).

Як зрозуміти, який вид підтяжки необхідний?

Аби зрозуміти, який саме вид підтяжки необхідний, в першу чергу слід подивитися на себе в дзеркало і відповісти на питання, що саме в обличчі не подобається. З цим вже можна звертатися до хірурга, а він підкаже найкращий та найбільш збалансований варіант корекції, який забезпечить оптимальний результат і мінімальний період відновлення. Адже хірургія обличчя має чимало методик і підходів, тому не завжди необхідно підтягувати саме ті ділянки, на які скаржиться пацієнт. Інколи кращий результат дасть робота з дещо іншими зонами обличчя.

В яких ситуаціях необхідно проводити ендоскопічну підтяжку обличчя?

Ендоскопічна підтяжка обличчя рекомендована тим пацієнтам, у яких вікові зміни менш виражені, а шкіра зберігає тонус. Показаннями для проведення ендоскопічного ліфтингу обличчя є:

  • наявність статичних зморшок на чолі і переніссі;
  • виражені носогубні складки;
  • опущення лінії брів і чола;
  • нависання верхніх повік;
  • формування зморшок в області кутиків очей;
  • опущення зовнішніх кутиків очей.

При значних вікових змінах ми рекомендуємо класичний хірургічний ліфтинг обличчя, який гарантуватиме тривалий результат (8-12 років). Глибока підтяжка обличчя передбачає роботу в тих шарах, де знаходяться м’язи і більш глибокі структури обличчя. Це дозволяє зробити більш якісний ліфтинг, але є й недоліки: ризик неврологічних ускладнень, що можуть призвести до погіршення іннервації обличчя. Тому ці операції вимагають більш прискіпливого підходу і кваліфікованих хірургів.

Чи можна одночасно провести підтяжку декількох зон обличчя і шиї?

Підтяжку декількох зон обличчя і шиї у VIRTUS зробити не лише можна, а й потрібно, якщо на те є показання. Адже в житті людини настає час, коли підтяжка обличчя без операцій більше не працює, а вікові зміни стають все більш наочними. Ми доволі часто проводимо симультанні операції, які включають корекцію нижньої третини обличчя, пластику овалу обличчя, шиї, ліпофілінг та інші маніпуляції, що покращують стан всіх зон обличчя. У такий спосіб пацієнт вирішує всі проблеми щодо омолодження за одну операцію на наступні 8-10 років, має одну анестезію і один період відновлення.

Омолоджувальне лікування складається з двох блоків: пластичної хірургії та терапії. Основну роботу з омолодження виконує пластичний хірург, але після операції має бути підтримуюча терапія з косметології.

Час від часу слід звертатися до косметолога, який підтримуватиме баланс шкіри і працюватиме з дрібними мімічними зморшками, з якими не працює хірург. Поширеною косметологічною процедурою є підтяжка скронь нитками, яку можна провести просто у кабінеті косметолога під місцевою анестезією.

Буває й таке, що пластичну хірургію та косметологічні процедури об’єднують в одну операцію: приміром, хірург робить пластику верхніх і нижніх повік, а косметолог вводить гіалуронову кислоту, препарати власної плазми чи інші препарати, які стимулюють склад речовин в шкірі і покращують її стан.

У чому переваги ендоскопічного ліфтинга?

Ендоскопічна підтяжка обличчя не є виключно операцією з омолодження: її можна робити і молодим людям, які хочуть підняти лінію брів і зробити погляд більш відкритим. Ендоскопічний ліфтинг має низку переваг:

  • відсутність розрізів і відповідно післяопераційних рубців. Всі маніпуляції робляться через невеликі проколи шкіри (1,5-2 см), і через кілька місяців навіть пластичний хірург, який оперував пацієнта, навряд чи зможе легко знайти сліди;
  • операції для пацієнта проходять легше;
  • менший реабілітаційний період та швидке повернення до нормального ритму життя.

Однією з розповсюджених операцій є підтяжка чола та брів ендоскопічним способом. Але є можливість підняти брови окремо — чи тільки зовнішні кутки, чи по всій довжині цілком. Для цього використовуються різні технології, але в будь-якому разі пацієнт отримує той результат, якого прагне.

Скільки коштує ендоскопічна підтяжка обличчя?

Для такої достатньо технологічної операції вартість не є завеликою, особливо якщо взяти до уваги тривалість ефекту від омолодження. З ціною на ендоскопічну підтяжку обличчя ви можете ознайомитися на нашому сайті, а загальну вартість розраховує адміністратор після консультації пластичного хірурга.

   5 з 5 на основі 2 оцінок
Цепк Ганна

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Корекція естетичних проблем при зайвій вазі у чоловіків

Корекція естетичних проблем при зайвій вазі у чоловіків

Абдомінальне ожиріння — надмірне відкладення жирової тканини в ділянці живота. Саме абдомінальне ожиріння називають ожирінням за чоловічим типом, статистично воно зустрічається переважно у чоловіків.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат