+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Звертатися до лікаря щодо інтимної пластики варто тоді, коли жінку (або рідше — чоловіка) не влаштовує зовнішній вигляд інтимних органів, дискомфорт чи неприємні відчуття під час сексу. Ці зміни можуть бути спричинені віком, перемінами гормонального фону або, якщо йдеться про жінок, виникнути внаслідок пологів. На щастя, сучасна гінекологія та пластична хірургія зробили значний крок вперед щодо вирішення проблем жінки, на які раніше не було прийнято зважати. Інтимна пластика не має бути табуйованою темою, якої треба соромитися, і пластичні хірурги Інституту VIRTUS працюють задля того, щоб кожна пацієнтка або пацієнт могли почуватися комфортно у своєму тілі й отримувати задоволення від всіх аспектів життя.

Що таке інтимна пластика

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині. Зокрема, до хірургічних операцій з інтимної пластики відносять:

  • омолодження великих чи малих статевих губ при вікових змінах;
  • зменшення та наповнення малих статевих губ (ліпофілінг) — здебільшого йдеться про відновлення після пологів: після проходження дитини пологовими шляхами відбувається розтягнення тканин і вони стають в’ялими. Наповнення здійснюється за рахунок пересадки жирових тканин;
  • зменшення та симетризація статевих губ;
  • пластика капюшону клітора (збільшення або зменшення);
  • вагінопластика (може бути як антивікова, так і відновлювальна);
  • операції на промежині (перінеопластика) тощо.

Як правило, інтимна пластика — це комплексні операції, які включають і пластику тазового дна, і пластику промежини, і вагінопластику, завдяки чому за одне втручання відновлюється тонус м’язів піхви і тазового дна. Це не лише покращує статеве життя, але є профілактикою майбутніх вікових змін, таких як стресорне нетримання сечі, випадіння піхви та інші.

Чим інтимна пластика відрізняється від процедур з інтимного омолодження, які надають в салонах краси?

Інтимна пластика — галузь пластичної хірургії, яка передбачає позбавлення жінки комплексів з приводу її тіла та дискомфорту, в той час як інтимне омолодження є різновидом пластики, покликаним боротися саме з віковими змінами.

Чимало салонів краси наразі пропонують лазерне інтимне омолодження, але якщо жінці показане хірургічне лікування, лазер не може забезпечити якісного і тривалого ефекту. Інтимне омолодження — операція, яку має виконувати кваліфікований пластичний хірург у правильних умовах (операційна з відповідним обладнанням, анестезія, післяопераційний догляд), які не здатний надати жоден салон. Наш Інститут дбає про безпеку пацієнтки протягом хірургічного втручання і в післяопераційний період — а отже, ми здатні й запобігти можливим ускладненням. До того ж, пропонуємо комплексний підхід і симультанні операції, які вирішують кілька проблем одночасно з лише одним періодом відновлення.

З якими проблемами варто звертатися по інтимну пластику?

Окрім загальної незадоволеності зовнішнім виглядом інтимної зони, існує низка медичних показань, які є приводом звернутися до пластичного хірурга щодо інтимної пластики:

  • опущення матки;
  • втрата еластичності, опущення стінок піхви;
  • розтягнення піхви, утворення рубців та інші післяпологові зміни;
  • нетримання сечі під час різких рухів, фізичних вправ, кашлю, сміху;
  • обвисання великих статевих губ;
  • ушкодження промежини внаслідок травм;
  • вроджені аномалії будови статевих органів;
  • неприємні відчуття під час статевого акту;
  • збільшені малі статеві губи, які заподіюють фізичний і естетичний дискомфорт.

При плануванні операцій з інтимного омолодження враховується день циклу: під час менструації регенеративні здатності організму жінки знижені, а ризик кровотечі — підвищується. Найкращий час для такого хірургічного втручання — після закінчення місячних.

Інтимна пластика для жінок

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики-1Інтимна пластика для жінок коригує чимало проблем, які виникли після пологів. Зокрема, перінеопластика (пластика промежини) робиться тоді, коли внаслідок травмування промежини і розтягнення піхви спрощується доступ бактерій з ануса в піхву, що призводить до бактеріального вагінозу. Перінеопластика дозволяє укріпити низовий каркас тазового дна і збільшити висоту промежини, завдяки чому зменшується і вхід у піхву. Таким чином, ми не тільки профілактуємо розвиток бактеріальних інфекцій, а й повертаємо втрачені відчуття під час сексуального контакту.

Менш інвазивним втручанням є контурна інтимна пластика, яка дозволяє скоригувати зовнішній вигляд статевих органів шляхом введення в них філерів на основі гіалуронової кислоти. Ефект від процедури зберігається протягом 6-18 місяців.

Аби дізнатися ціну на інтимну пластику, після консультації пластичного хірурга зверніться до адміністратора. Орієнтовний прайс можна переглянути на нашому сайті.

Інтимна пластика для чоловіків

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики-2Чоловіча інтимна пластика більшою мірою відноситься до галузі андрології, тому андролог і пластичний хірург працюють разом. Зокрема, до чоловічої інтимної пластики відносять наступні операції з подовження і потовщення статевого члену:

  • ліпофілінг — ін’єкції жирової тканини задля корекції форми члену та його потовщення;
  • лігаментотомія — розсічення підтримуючої зв’язки пеніса з подальшим застосуванням екстендера для розтягування, що дозволяє збільшити довжину на 5-8 см;
  • ендофалопротезування — встановлення пенільних імплантів.

Найкращий ефект для збільшення статевого члену дає комбінована методика: потовщення сітчастим імплантом та лігаментотомія з носінням екстендеру.

Що таке пластика піхви та пластика малих статевих губ?

Пластика піхви (кольпорафія), залежно від ступеню розтягнутості, може включати в себе пластику як задньої, так і передньої стінок вагіни, а також перінеопластику. Це дозволяє зменшити діаметр піхви, розтягнутої пологами, і повернути жінці комфортне самопочуття і сексуальне задоволення. Також в процесі операції можна прибрати післяпологові рубці. Кольпорафія не заважатиме в майбутньому народжувати природним шляхом.

Пластика статевих губ (лабіопластика) призначена не лише для корекції вікових і післяпологових змін, а й допомагає позбавитися вродженої гіпертрофії статевих губ, яка заважає жінці нормально рухатися, займатися спортом тощо. Під час операції статеві губи можна зменшити і зробити симетричними. За бажанням пацієнтки при розтягненні статевих губ вводяться філери.

Ці та інші операції з інтимної пластики та інтимного омолодження зазвичай добре переносяться, не спричиняють болю у післяопераційному періоді і потребують не більше 3-4 днів непрацездатності. Після цього можна повертатися до звичайного життя, якщо робота не передбачає значних фізичних навантажень. Статевий спокій має тривати 3-4 тижні.

Навіщо потрібне збільшення точки G?

Точка G вважається найбільш іннервованим місцем піхви, яке є відповідальним за інтенсивність вагінального оргазму, відповідно її збільшення мало б покращити відчуття під час сексу. Однак наразі це не вважається абсолютною істиною з точки зору доказової медицини.

Чи зміниться чутливість після інтимної пластики та інтимного омолодження?

Зміна чутливості залежить від того, що саме було зроблено: якщо мова про пластику піхви, то чутливість може лише покращитися, адже діаметр піхви зменшено і відповідно посилиться відчуття контакту під час сексу. Якщо ж йдеться про лабіопластику чи інші варіанти втручань, то чутливість залишиться на тому самому рівні, що й до операції.

Чи залишаються рубці після інтимної пластики?

Якщо інтимна пластика була виконана кваліфікованим хірургом згідно з принципами пластичної хірургії (а саме так працюємо ми), то за кілька місяців навіть досвідчений гінеколог не помітить жодних слідів втручань.

   5 з 5 на основі 6 оцінок
Цепк Ганна

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Корекція естетичних проблем при зайвій вазі у чоловіків

Корекція естетичних проблем при зайвій вазі у чоловіків

Абдомінальне ожиріння — надмірне відкладення жирової тканини в ділянці живота. Саме абдомінальне ожиріння називають ожирінням за чоловічим типом, статистично воно зустрічається переважно у чоловіків.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат