+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Як доглядати за грудьми після пластики?

Як доглядати за грудьми після пластики?

Пластика молочних залоз із року в рік продовжує зберігати статус найпопулярнішої процедури серед послуг естетичної пластичної хірургії. Лише у Сполучених Штатах Америки минулого року пластичні хірурги збільшили 313 735 грудей. Такі операції націлені допомагати жінкам віднайти впевненість у собі та позбавитись від зайвих комплексів. Однак кожному, хто наважиться пройти пластику, бажано ознайомитись із тим, що ж чекає їх після операції та наскільки довго буде тривати період реабілітації.

Реабілітаційний період

Кожна жінка є унікальною так само, як і її тіло. Тому в пластичній хірургії не існує чітких строків відновлення після операції. Однак, практика показує, що повна реабілітація займає в середньому шість тижнів. Але в кінцевому підсумку все залежить від особливостей організму. Зокрема хірурги виділяють 3 етапи реабілітаційного періоду.

  1. Післяопераційний: Одразу після пробудження від наркозу пацієнт відчуває певну нервовість та біль у тілі. Ці відчуття можуть злегка нагадувати похмілля після гарно проведеного вечора, але вони мають зникнути за декілька перших годин. Та попри такі відносно легкі побічні ефекти, людині знадобиться допомога родичiв або друзiв, щоб доставити її додому та бажано залишитись на ніч. Але при бажанні пацієнт може провести першi години у клініці під професійним доглядом.
  2. Перший тиждень: Як правило, перші три-п’ять днів приносять найбільший дискомфорт. На цей період лікар назначає спеціальні обезболюючі ліки, щоб послабити болі протягом перших 72 годин. На цьому етапі пацієнт має відпочивати та відновлювати свої сили. Але це ніяк не означає «постільний режим». Хоча відпочинок важливий на ранніх стадіях лікування та, не менш важливо те, що для швидшої реабілітації пацієнт має докладати зусиль та пересуватись власними силами. Хірурги рекомендують кожні 2 години по 10 хвилин займати себе легкою прогулянкою в приміщенні. Уже за тиждень більшість жінок відчувають значне полегшення і можуть без зайвого дискомфорту виходити на роботу.
  3. Наступні декілька тижнів: Після першого тижня пацієнтам рекомендується поступово повертатися до звичного для них розпорядку дня. Але лікарі радять жінкам утриматись від фізичних навантажень та занадто рухливих активностей таких, як біг, тренування в спортзалі чи верхова їзда. Під час наступних відвідувань клініки лікар зможе оцінити, наскільки просунулось загоєння рубців і дасть конкретні поради щодо вашого випадку. А вже за два місяці більшість пацієнтів можуть повністю відновити свій денний розпорядок, який був до пластики.

Правила догляду за грудьми після операції

По-перше, будьте реалістами, на вас очікують болі та набряки. Це цілком нормально і з часом, який, як відомо, лікує все, цей дискомфорт сам по собі зникне. А щоб зменшити біль та прискорити загоєння, необхідно обзавестись бюстгальтером для післяопераційного відновлення. Він забезпечить стабільність імплантату, поліпшить циркуляцію крові та правильний лімфодринаж. Але перш ніж робити будь-які маніпуляції з вашими молочними залозами слід проконсультуватися в лікаря.

По-друге, вода є дуже важливою для вашого відновлення. Рекомендується вживати безалкогольні та негазовані напої. Окрім цього бажано виключити зі свого питного «раціону» кофеїн. Зелений чай, фруктові соки, молоко та йогурти також добре допоможуть при реабілітації. По-третє, для убезпечення себе від імовірних ускладнень, хірурги рекомендують проходити УЗД після трьох, шести та дев’яти місяців після операції.

Хочете побачити фото До і Після?

Результати наших операцій та процедур переконують краще будь-яких слів. Судіть самі!

   5 з 5 на основі 4 оцінок
Овчаренко

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат