+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Чому з’являються зморшки на лобі

Вважається, що наша шкіра починає старіти після 25 років. Однак перші, ранні зморшки на лобі з’являються набагато раніше. Це не прив’ядання шкіри, а результат живої міміки людини – звички хмуритися або примружуватися. Зморшки на чолі не з’являються раптово з нізвідки – як правило, це розтягнутий у часі процес, на який впливає безліч факторів. І вік – далеко не єдина причина їх виникнення.

Запустити процес старіння шкіри можуть:

  • Ритм життя: недосип, незбалансоване харчування, важка робота, куріння
  • Гормональні збої: наприклад, в результаті захворювань або вікових змін
  • Надто активна міміка
  • Звичка кривитися, хмуритись, насуплювати брови
  • Надмірна засмага: ультрафіолет прискорює старіння шкіри
  • Гравітація: сила земного тяжіння «тягне» шкіру вниз

Для того, щоб результат боротьби з небажаними складочками на лобі був максимально ефективним, варто спочатку визначити тип зморшок на обличчі і причину їх виникнення. Саме від цього залежатимуть способи і методи позбавлення від них. І тільки в цьому випадку терапія буде успішною

Отже, зморшки бувають:

  • Мімічні – їх ще називають динамічними. Такі зморшки є навіть у новонароджених, і позбутися від них повністю неможливо, та й не потрібно
  • Статичні – складки, що виникають на ділянках обличчя, які скорочуються при посмішці. На молодій шкірі такі заломи швидко розгладжуються, але з віком вони стають помітнішими навіть на спокійному обличчі. Це пов’язано з тим, що виробництво колагену скорочується, зміни вражають глибинні шари шкіри і епідерміс не встигає повністю відновитися
  • Гравітаційні – результат того, що з віком еластичні властивості шкіри змінюються, і її тягне до землі під впливом сили земного тяжіння. Проявляються у вигляді опущених брів

На кожному етапі виникнення складочок буде доречна своя «терапія». Способи лікування від зморшок на лобі можна умовно об’єднати в такі групи:

Чим же відрізняється кожен з цих способів – розбираємося далі.

Препарати для розгладження зморшок

Як правило, «чиста» терапія препаратами підходить тільки для позбавлення від мімічних зморшок на лобі. Найбільш поширеним способом лікування в даному випадку є ​​уколи ботулотоксину – їх ще називають «уколами краси». Під впливом цього препарату м’язи чола тимчасово «блокуються» і зморшки, які з’явилися через їх рух, розгладжуються. Уколи ботулотоксину дають лише тимчасовий результат, але, при цьому, допомагають позбутися від звичок, що сприяють виникненню складок шкіри. За час дії препарату можна «відвикнути» нахмурювати або насуплювати брови. Тоді навіть після закінчення ефекту ін’єкцій краси шкіра лоба буде більш рівною.

Для позбавлення від статичних глибоких складок фахівці використовують комплексні процедури лазерного пілінгу та уколи ботулотоксином. За допомогою лазерного пілінгу пошарово видаляються омертвілі верхні шари шкіри, пошкоджені зморшками. Для того, щоб шкідливі звички (наприклад, манера нахмурювати брови, про яку вже згадували вище) не сформували такі ж заломи на новому шарі шкіри, що відростає, пацієнту вводяться ін’єкції ботулотоксину.

Хірургічні методи усунення зморшок на лобі

Позбутися від гравітаційних зморшок можна виключно хірургічними методами. У цьому випадку на допомогу прийде ендоскопічний ліфтинг – підтяжка обличчя за допомогою мікропроколів і видалення зайвої шкіри. За час операції пластичний хірург робить по 2-3 проколи, підтягує брови і відновлює їх природній вигин. Також під час процедури доктор спеціальним чином надсікає м’язи обличчя зсередини, щоб вони менше скорочувалися. Це допомагає зменшити прояв надмірно активної міміки, яка сприяє появі нових зморшок. Варто зазначити, що така операція не тільки усуває існуючі заломи шкіри, але і запобігає появі нових. Ефект процедури зберігається до 10 років, а в деяких випадках – і на більшу кількість часу.

Людська міміка неповторна. Особа зберігає в собі історію всіх радісних посмішок і сумних моментів. Не завжди варто прагнути ідеально розгладити шкіру і позбутися від всіх зморшок. Хороший фахівець завжди порадить помірні і достатні для вашої шкіри способи підтримки краси та молодості.

Кожен план усунення небажаних складок завжди індивідуальний і залежить від віку пацієнта, завдань, глибини і характеру заломів. В одних випадках проблема успішно купірується за допомогою ін’єкцій ботулотоксином, в інших ефективною буде комбінація лазерного пілінгу та ін’єкцій, а в деяких ситуаціях позбутися опущення шкіри обличчя допоможе лише ендоскопічна операція. У будь-якому випадку, на яку б процедуру ви не зважилися, професійний пластичний хірург підкаже оптимальний для вашого конкретного випадку, віку і завдань спосіб позбавлення від зморшок. Дуже важливо знайти кваліфікованого фахівця і клініку, в якій процедуру проведуть безпечно і якісно. Обов’язково перевіряйте у доктора ліцензію, ретельно обговоріть всі нюанси процедури до операції і неухильно виконуйте рекомендації пластичного хірурга після неї. Тільки в цьому випадку отриманий результат – рівна і гладка шкіра лоба – буде радувати вас ще довгий час.

Хочете побачити фото До і Після?

Результати наших операцій та процедур переконують краще будь-яких слів. Судіть самі!

   5 з 5 на основі 3 оцінок
Цепк Ганна

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат