+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Втрата чутливості після збільшення грудей

Втрата чутливості після збільшення грудей

У разі правильного проведення маммопластики зниження або відсутність чутливості – це тимчасова проблема, яка триває від декількох тижнів до шести місяців, і проходить у 96-98% жінок. Чому виникає оніміння шкіри після збільшення грудей, чи можна знизити ризик втрати чутливості і як відновити її після операції – детальніше розглянемо в цій статті.

Чому пропадає чутливість грудей після пластики?

Чутливість шкіри грудей забезпечується гілками міжреберних (2-6 пар), латеральних, передніх шкірних, а також надключичних нервів. Вони розташовані у численних напрямках, формуючи мережу, яка концентрується на соску й ареолі. Проблема зміни чутливості у жінок після збільшення грудей виникає з таких причин:

  • Пошкодження дрібних нервових закінчень (рецепторів) при розрізі
  • Компресія нерва через післяопераційний набряк
  • Вторинна заміна імплантів, яка супроводжується більшою травматичністю, а також корекція форми через аномалії розвитку молочних залоз
  • Операційне пошкодження четвертої пари міжреберних нервів при неправильному формуванні кишені для імплантата (ця причина зустрічається досить рідко)

При періареолярному (розріз роблять навколо ареоли), підпахвовому і підгрудному (розріз роблять по подгрудній складці) доступах під час маммопластики пошкоджуються найдрібніші нервові закінчення. Це призводить до тимчасового оніміння грудей на період відновлення. Потрібно відзначити, що будь-яке оперативне втручання травматичне. Через розріз клітини пошкоджуються, відбувається вивільнення речовин, які провокують післяопераційний набряк – накопичення рідини в позаклітинному просторі. Він здавлює нерв, що в свою чергу перешкоджає проходженню імпульсу.

Первинне збільшення грудей менш травматичне, ніж операція заміни імплантатів. Через більш високу травматизацію, крім післяопераційних набряків, можливі ускладнення у вигляді пошкодження судин різного діаметру. Для зупинки кровотечі при пошкодженні судин використовують метод термічної коагуляції (припікання судин). Оскільки судини розташовані поруч з нервами в судинно-нервовому пучку, їхня коагуляція може призвести до пошкодження самого нерва.

Також важливо враховувати правильність проведення маммопластики. На етапі формування кишені для імпланту при недбалому розтині тканин можна пошкодити четверту пару міжреберних нервів, що призведе до ускладнень, у тому числі і до оніміння соска та ареоли.

Довіряйте лише сертифікованим пластичним хірургам!

Запишіться на консультацію до досвідченого пластичного хірурга, який проводить 40 операцій на місяць.

Чи можна зменшити ризик втрати чутливості грудей?

Ризик оніміння знижується, якщо пластичний хірург вдало провів маммопластику. При мінімальній травматизації чутливість відновиться набагато швидше. Як відновити чутливість грудей після маммопластики? Після пластики корекція чутливості вимагає комплексного підходу:

  1. Використання методів, спрямованих на зменшення післяопераційного набряку тканин.
  2. Використання методів, спрямованих на відновлення нервових закінчень і організму в цілому.

Що допоможе зменшити набряк?

Для вирішення цієї проблеми рекомендується терапія нестероїдними протизапальними препаратами (НПЗП) і використання компресійної білизни. Протизапальні препарати зменшують вироблення речовин, які провокують накопичення рідини, а також прибирають біль протягом післяопераційного періоду. Компресійна білизна через щільне прилягання до тіла покращує кровообіг і лімфовідтік, що призводить до зменшення набряку.

Не існує окремого специфічного рецепту для того, щоб відновити пошкоджені під час пластики нервові закінчення. Корекція чутливості відбувається при відновленні організму після маммопластики.

Для цього слід дотримуватися нескладних рекомендацій:

  1. Збалансувати харчування по макро- і мікронутрієнтів. Особливо важливо отримувати достатньо вітамінів групи B – вони сприяють швидкому загоєнню ран і трофіці нервової тканини.
  2. Уникати куріння і вживання алкоголю. Нікотин і алкоголь сприяють розвитку авітамінозу і уповільнюють процеси регенерації в організмі.
  3. Налагодити режим сну і відпочинку.

Також фахівці рекомендують фізіотерапевтичні методи (голковколювання, електрофорез), але їх ефективність науково не доведена.

Хочете побачити фото До і Після?

Результати наших операцій та процедур переконують краще будь-яких слів. Судіть самі!

   5 з 5 на основі 4 оцінок
Саркисян

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат