+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
У якому віці варто задуматися про пластичні операції?

Але одне питання залишається до кінця не з’ясованим — у якому віці вже варто задуматися про пластичну операцію? З цієї статті ви дізнаєтесь, які естетичні проблеми дозволяє вирішити сучасна пластична хірургія у тому чи іншому віці.

Зі скількох років можна робити пластичні операції?

Естетичні пластичні операції, спрямовані на покращення зовнішності, можна робити з 18 років, по досягненню повноліття. У цьому віці процес росту і формування організму вже завершений (хоча все ж рекомендовано робити пластику після 21 року).
Але якщо до проведення пластичної операції є медичні покази, то її можна виконати у будь-якому віці. Наприклад, за такої проблеми, як клаповухість, пластику вушних раковин бажано робити в 6—7 років, щоб у школі дитина почувала себе комфортно в оточенні однолітків і не стала об’єктом глузувань. Операцію з пересадки волосся також можна робити у будь-якому віці, якщо до неї є показання, і пересаджене волосся приживеться.

Які проблеми вирішує пластична хірургія до 20 років?

Найчастіше дівчата від 18 до 20 років звертаються до пластичного хірурга з приводу збільшення грудей. Така операція називається аугментаційна (збільшувальна маммопластика). Для збільшення грудей використовуються різні за формою, об’ємом і наповненням грудні імплантати, які підбираються в залежності від типу тілобудови пацієнтки і бажаного ефекту. Те, скільки коштуватиме операція на грудях, залежить від вартості обраних імплантів та інших факторів.

Другою за популярністю операцією у цьому віці є блефаропластика верхніх повік (в основному при азіатському типі розрізу очей). В результаті хірургічного втручання усувається нависання шкіри, формується складка верхньої повіки і змінюється розріз очей, а погляд стає більш «відкритим».

Ще одна популярна процедура у дівчат від 18 до 20 років — збільшення губ методом ліпофілінгу (аутотрансплантація жирової тканини). Це заміна ін’єкціям гіалуронової кислоти. В Інституті пластичної хірургії VIRTUS застосовується власна вдосконалена і запатентована методика ліпофілінгу — біоімплантинг. Жирова тканина пацієнта перед введенням проходить ретельніше очищення, ніж при ліпофілінгові, і в результаті приживається майже в повному обсязі. На відміну від ін’єкцій гіалуронових філерів, результат ліпофілінгу губ більш передбачуваний і зберігається надовго.

Які проблеми вирішує пластична хірургія до 30 років?

У віці від 20 до 30 років, крім операцій зі збільшення грудей, популярністю користується також пластика носа (ринопластика). Цю операцію рекомендовано робити після 21 року, коли вже остаточно сформувалися всі кісткові структури і хрящі носа.

Також пацієнтів часто цікавить, чи можна видалити грудки Біша у 20 років, щоб досягти ефекту запалих щік і більш виражених вилиць. Видаляти грудки Біша не варто ні в якому віці — після 40 років вони виконують функцію своєрідного каркасу, що стримує вікове опущення шкіри і м’яких тканин обличчя.

Після 25 років актуальною може бути ендоскопічна підтяжка брів. Операція дозволяє припідняти зовнішні кутики брів і створити ефект «лисиччиного погляду», який сьогодні знаходиться на піку популярності. Підтяжка щік у такому молодому віці (ендоскопічний ліфтинг середньої третини обличчя) ще, як правило, не потрібна.

Які проблеми вирішує пластична хірургія до 40 років?

Для збереження молодості і краси у віці від 30 до 40 років доступні багато можливостей пластичної хірургії. Найчастіше проводяться операції з відновлення фігури після пологів: пластика живота (абдомінопластика) і грудей (маммопластика). Їх рекомендовано виконувати у випадку, коли жінка більше не планує мати дітей.

Абдомінопластика після пологів дозволяє позбутися обвислого живота і неестетичного рубця після кесаревого розтину. Операцію можна поєднувати з ліпосакцією живота, боків та інших проблемних ділянок. Якщо груди після пологів сильно збільшилися, і їх великий розмір завдає фізичного й естетичного дискомфорту, можна провести редукційну маммопластику (зменшення грудей). За потреби дана операція може поєднуватися з підтяжкою грудей або корекцією сосків (ареол). Ціни на підтяжку і зменшення грудей вказані на сайті у розділі «Вартість послуг».

При вираженому опущенні щік і лінії брів у віці від 30 до 40 років можна виконати підтяжку середньої третини обличчя ендоскопічним методом. Це малоінвазивна операція, яка проводиться через маленькі розрізи у волосистій частині голови, тому сліди втручання не будуть помітні, а реабілітаційний період мине швидко і легко. Ціни на ліфтинг обличчя залежать від категорії складності операції.

Які проблеми вирішує пластична хірургія після 40 років?

Пластична хірургія після 40 років спрямована на боротьбу з вираженими змінами на обличчі і тілі. Якщо контури обличчя втратили чіткість, з’явилась виражена носогубна складка і обличчя виглядає втомленим, можна провести ліпофілінг (біоімплантинг).

Введення очищеної жирової тканини (біоімпланта) у необхідну ділянку (носогубну складку, вилиці) дозволить відновити втрачені з віком об’єми і надати обличчю молодшого і відпочилого вигляду. Крім того, процедура запускає процес довгострокового омолодження шкіри обличчя, так як біоімплант збагачений факторами росту, що підвищують її щільність та пружність.

Маммопластика після 40 років також залишається актуальною операцією. Найчастіше у цьому віці є необхідність в підтяжці грудей, іноді одночасно зі зменшенням. Операція зі збільшення грудей у 40 років затребувана дещо менше, ніж у 20—30 років, і також часто поєднується з підтяжкою грудей.

Через зниження тонусу шкіри після 40 років з’являються нависання верхніх повік і мішки під очима. Це показання для проведення пластики верхніх або нижніх повік (блефаропластики). Ринопластика після 40 років проводиться в основному за медичними показами, з метою корекції наслідків травм. З естетичних причин цю операцію краще робити до 30 років, коли швидкість загоєння тканин максимальна.

Одна з найзатребуваніших пластичних операцій після 45 років — підтяжка середньої і нижньої третини обличчя. З цією метою застосовується методика SMAS-ліфтингу, що передбачає підтяжку шкіри разом з м’якими тканинами, що дозволяє зберегти індивідуальність рис обличчя. Результат SMAS-підтяжки зберігається впродовж 10—15 років. Підтяжка обличчя за потреби може поєднуватися з підтяжкою шиї (платизмопластикою).

При опущенні брів і нависанні верхніх повік можна зробити кругову підтяжку для максимального ефекту омолодження.

Ліпосакція в 40 років також є затребуваною пластичною операцією, так як дозволяє позбавитися від локальних жирових відкладень, які неможливо усунути за допомогою дієт і спорту.

Запишіться на прийом до пластичного хірурга

Найкращі фахівці, більш ніж тридцятирічний досвід, десятки тисяч пацієнтів, які повернули красу!

Будемо раді допомогти вам!

Які пластичні операції роблять у 50 років і старше?

Після 50 років найзатребуванішою пластичною операцією визнана кругова підтяжка обличчя (фейсліфтинг). Результатом такого хірургічного втручання є дуже виражений ефект омолодження обличчя (в середньому на 15—20 років), який зберігається впродовж 10-15 років. Фото до і після підтяжки говорять самі за себе.

До нас також звертаються пацієнти після невдалої кругової підтяжки обличчя, зробленої у іншій клініці. Ми готові гарантувати їм найкращий результат, так як наші спеціалісти займають перші рядки рейтингу пластичних хірургів Одеси.

Після 50 років популярними операціями залишаються абдомінопластика і ліпосакція. Ці хірургічні втручання дозволяють покращити контури тіла, зробити його стрункішим і більш підтягнутим.

Чи шкідливі пластичні операції у дітородному віці?

Пластичні операції не завдають шкоди здоров’ю у будь-якому віці, якщо вони були проведені кваліфікованим пластичним хірургом. Після збільшення грудей імпланти не заважають грудному вигодовуванню, так як їх встановлюють під грудну залозу. Але підтяжку грудей і абдомінопластику (пластику живота) краще робити тоді, коли народження дітей більше не планується.
У якому віці актуальні процедури з омолодження обличчя

Така процедура з омолодження обличчя, як біоімплантинг (ліпофілінг), актуальна вже після 25 років. Вона дозволяє позбавитись перших вікових змін — виражених носослізних борозен, носогубних складок, нечіткого овалу обличчя.

У яких випадках і з якого віку необхідна пластика грудей?

Показів до збільшення грудей немає. Це естетична пластична операція, яка проводиться за бажанням пацієнтки. Якщо дуже великі груди у ранньому віці (18—20 років) стають причиною болю у спині та шиї, а також призводять до порушення постави, то можна зробити редукційну (зменшувальну) маммопластику.

Зі скількох років можна збільшувати груди?

Операцію зі збільшення грудей (маммопластику) можна проводити з 18 років.

У якому віці актуальна підтяжка грудей?

Операція з підтяжки грудей і покращення її форми (мастопексія) у більшості випадків актуальна після 25—30 років. Необхідність у хірургічному втручанні найчастіше виникає після пологів і грудного вигодовування або різкого схуднення, які призводять до обвисання молочних залоз. Підтяжка грудей може проводитися і у 20 років за наявності естетичних показів (якщо сосок знаходиться нижче рівня складки під грудьми).

У яких випадках і з якого віку необхідні операції з покращення форм тіла?

Операції з покращення форм тіла (маммопластика, абдомінопластика, ліпосакція, ліпофілінг та інші) найчастіше роблять після пологів. Вони можуть бути поєднаними, тобто в межах одного хірургічного втручання можна збільшити або зменшити розмір грудей і усунути обвисання живота.

Необхідність у проведенні ліпосакції виникає в основному після 30—40 років, коли потрібно прибрати локальні жирові відкладення на тілі, від яких неможливо позбутися з допомогою дієт та спорту (зовнішня і внутрішня поверхня стегон, ділянка колін, живіт, руки та інші).

Підтяжка шкіри рук

Операція з підтяжки шкіри у верхніфй частині руки називається брахіопластикою. Вона показана у випадках, коли після сильного схуднення або ліпосакції шкіра не скоротилася і провисає. З допомогою фізичних вправ прибрати цю складку шкіри не можна, допомогти може лише хірургічне втручання. Під час брахіопластики роблять розріз вздовж внутрішньої поверхні плеча і видаляють зайву шкіру. Після операції залишиться тонкий поздовжній рубець, який з часом стане малопомітний.

Підтяжка і пластика стегон

Підтяжка і пластика стегон проводиться у випадках, коли необхідно усунути провисання шкіри в ділянці внутрішньої поверхні стегна. Воно може виникнути після ліпосакції або різкого схуднення , а також внаслідок природних вікових змін і зниження тонусу шкіри. Під час пластичної операції робиться невеликий розріз у паховій складці і видаляється зайва шкіра. В результаті хірургічного втручання стегна стають більш пружними і стрункими. Пластику стегон за наявності показів рекомендовано проводити після 40 років.

Корекція форми сідниць

Пластична операція, спрямована на корекцію об’єму і форми сідниць, називається глютеопластикою. З допомогою глютеопластики можна отримати практично будь-яку бажану форму і об’єм сідниць. Для їх збільшення можуть використовуватися як спеціальні імпланти, так і власна жирова тканина пацієнта (біоімплантинг).

Ліпомоделювання сідниць — кращий вид глютеопластики, так як він забезпечує максимально натуральний ефект. До того ж, при введенні власного жиру не існує ризику його відторгнення, як при використанні імплантів. Глютеопластику бажано проводити після 25—30 років.

Популярні питання

З якого віку рекомендовано робити підтяжку обличчя і шиї?

Підтяжку обличчя і шиї рекомендовано робити після 40 років, коли до проведення операції є покази (опущення щік, в’ялість і обвисання шкіри в ділянці шиї та інші). У молодшому віці у підтяжці обличчя зазвичай немає потреби. За відсутності показів до операції пластичний хірург може відмовити у її проведенні.

Коли варто прибрати мішки під очима?

Мішки під очима — це не завжди проблема, пов’язана з віком. Вони можуть з’явитися і в 25 років — все залежить від фізіологічних особливостей організму людини. Якщо мішки під очима — це грижі, а не набряк, викликаний якимось захворюванням, то операцію можна провести і в молодому віці.

З якого віку можна робити блефаропластику?

Блефаропластику (пластику повік) можна робити вже після 20 років, якщо для цього є показання (сильне нависання верхньої повіки, бажання змінити азіатський розріз очей). З метою омолодження пластику верхніх або нижніх повік роблять після 30—40 років. Ефект від блефаропластики, якщо вона була виконана правильно, зберігається мінімум впродовж 10 років.

Коли можна розпочинати усунення зморщок на обличчі?

Усунення зморщок на обличчі можна розпочинати тоді, коли вони тільки з’явились. При цьому вік не має вирішального значення — зморшки можуть з’явитися і у 30 років через особливості міміки, загального стану здоров’я, куріння та інших факторів. При появі зморщок бажано записатися на консультацію до пластичного хірурга. Лікар проведе огляд і підбере найбільш відповідний спосіб позбавлення від зморщок на обличчі.

У яких випадках та з якого віку необхідна ринопластика?

Покази до проведення пластики носа (ринопластики) бувають медичними (травми носа, порушення носового дихання) і естетичними. До останніх відносять непропорційно великий ніс, наявність горбинки на спинці носа, занадто великі або асиметричні ніздрі. Пластика кінчика носа показана, якщо він надто широкий або опущений вниз.

Зі скількох років можна робити ринопластику носа?

Пластику носа (ринопластику) можна робити з 21 року. У цьому віці вже остаточно сформувались всі кісткові структури і хрящі носа.

Чи робити пластичну операцію?

Якщо той або інший естетичний недолік зовнішності турбує людину і заважає їй жити повноцінним життям, то можна задуматись про проведення пластичної операції. Можливості сучасної пластичної хірургії дозволяють вирішити практично будь-яку естетичну проблему з мінімальним втручанням в організм людини. Але вдаватися до операції варто в тому випадку, якщо недолік зовнішності не можна виправити з допомогою інших методів, наприклад, косметології або спорту.

Якщо мова йде про відновлення після травм і корекцію невдалих операцій, то хірургічне втручання показане завжди. В іншому випадку може постраждати не лише самооцінка людини, але й її здоров’я.

   5 з 5 на основі 5 оцінок
Цепк Ганна

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат