+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Видалення небажаного волосся – безболісно і надовго

Видалення небажаного волосся – безболісно і надовго

Жінки різного віку погоджуються на всілякі, часто – досить неприємні, процедури, щоб домогтися гладкості шкіри. Як же підібрати максимально відповідний саме для вас спосіб і забути про непотрібної рослинності безболісно і надовго – розберемося в цій статті.

Основні методи

У гонитві за гладкою і шовковистою шкірою жінки вдаються до різних хитрощів, від видалення волосся нитками і закінчуючи лазерної епіляції. Кожен з цих способів позбавляє від рослинності на тілі на деякий проміжок часу, але однаково вони ефективні? Важливо розрізняти між собою поняття епіляції і депіляції.

При депіляції видаляється лише зовнішній прояв волоса, що ніяк не впливає на його подальше зростання. Для цього використовується звичайна або електробритва, або різноманітні засоби (креми, гелі) для видалення небажаної рослинності. При використанні цих методик вірогідні порізи, свербіж і алергічні реакції на шкірі.

Під час епіляції задіяний також волосяний фолікул. До таких методик відносять біоепіляцію цукром і воском, користування домашнім епілятором. Результат воскової або цукрової депіляції тримається від 2 до 4 тижнів, і після кожної маніпуляції волоски стають все більш непомітними. До мінусів такої епіляції відноситься неможливість позбавитися від проблеми назавжди, хворобливість і високий ризик появи врослого волосків. Однак тільки сеанси епіляції в клініці допоможуть досягненню довгострокового ефекту.

Епіляція: новітні методики, приголомшливий результат

Сьогодні епіляція, мабуть, один з найбільш результативних методів безболісно і надовго позбутися небажаної рослинності на тілі. За допомогою нових методик і технологій можна прибрати як світлі, так і темні волосся, на будь-якому кольоротипу шкіри, без пошкоджень, ризику занесення інфекцій, позбутися від вростання і неприємною щетини. Для досягнення якісного результату знадобиться значна кількість процедур, розтягнуте в часі, але ефект – гладка, шовковиста шкіра – перевершить навіть найсміливіші очікування.

Як правило, результат помітний вже після одного сеансу – волоски ростуть рідше, стають тоншими і непомітніше. Вже після третьої процедури з’являються острівці, на яких зупиняється ріст волосся, а шкіра залишається гладкою на тривалий термін. Після проходження повного курсу непотрібні волоски практично зникнуть, і потрібно підтримувати результат всього 1-2 рази в рік.

Важливо ретельно підходити до вибору клініки, щоб уникнути мікроожогов, свербежу та інших неприємних побічних ефектів. Звертайтеся до кваліфікованих фахівців, які працюють на якісному сертифікованому обладнанні. Це допоможе вберегтися від опіків і хворобливих відчуттів під час і після маніпуляції. Обов’язково проконсультуйтеся з лікарем перед тим, як почати проходити сеанси епіляції.

До найбільш сучасним методам епіляції відносяться:

  • Лазерна епіляція доданими лазером
  • Лазерна епіляція олександритовим лазером
  • Лазерна епіляція неодимовим лазером
  • Фотоепіляція

В основі методики лазерної епіляції лежить принцип селективного фототермоліза. Випромінювання, що створюється лазером, поглинається тією частиною волоса, що містить пігмент меланін – він відповідає за колір. Надалі світлова енергія перетворюється в теплову і руйнує волосяну цибулину, при цьому не ушкоджуючи навколишні тканини. Фотоепіляція працює за схожим принципом, направляючи на волосся світлові хвилі різної довжини і діапазону. Які відмінності є між цими способами? Що з них підійде вам? Розбираємося нижче.

Лазерна епіляція діодним лазером

В основі всіх видів лазерної епіляції лежить один принцип дії світлом на волосяну фолікулу. Різниця тільки в довжині світлової хвилі – чим вона довша, тим тонші і світлі волоски може видалити лазер. Довжина хвилі діода – 800-940 мм – позбавляє навіть від непомітних волосків за 4-6 відвідувань.

Переваги у діодного лазера:

  • Меншу кількість процедур: за рахунок більшої довжини світлової хвилі бажаний ефект досягається за меншу кількість сеансів;
  • Позбавлення від врослого волосся вже після першої маніпуляції;
  • Відсутність пошкоджень шкіри: може спостерігатися почервоніння, яке проходить протягом декількох годин після процедури.

В яких випадках підходить епіляція діодним лазером:

  • Людям зі смаглявою або засмаглою шкірою – інші лазери неефективні на такій шкірі;
  • Людям з веснянками або гіперпігментацією;
  • При наявності жорсткого волосся, погано піддаються іншим видам епіляції – світлих і тонких;
  • В разі епіляції на делікатних ділянках тіла (обличчя або зона бікіні).

Лазерна епіляція александритовим лазером

Цей тип епіляції підходить для людей зі світлою шкірою і темними волосками. Довжина світлового променя александритового лазера менше, ніж у діодного (приблизно 755 мм проти 800-900 мм), а великий діаметр світлового плями дозволяє прискорити процес і зробити його практично безболісним. Після процедури не залишається ні опіків, ні рубців, ні роздратування. Бажаний ефект досягається приблизно за 6-8 сеансів.

Переваги александритового лазера:

  • Можливість видалити навіть пігментовані темне волосся,
  • Позбавлення від врослого волосся вже після першого сеансу,
  • Менша болючість процедури, яка забирається знеболюючим гелем-охолоджувачем.
  • Швидкість: у александритових лазерів більший розмір світлової плями, що дозволяє за один раз охоплювати велику площу і проводити маніпуляцію швидше.

Лазерна епіляція неодимовим лазером

Епіляція неодимовим лазером – найкраще рішення для людей зі смаглявою або засмаглою шкірою. Особливості світлової хвилі цього приладу дозволяють видаляти небажані волоски навіть влітку, на засмаглій шкірі. На епіляцію за допомогою діодного лазера не впливає ваше перебування на сонці – потужність світлової хвилі діода дозволяє не турбуватися про засмагу на шкірі. Неодимовий лазер впливає на кров’яний пігмент в фолікулі волосся і склеює його, не даючи волосу рости далі і сприяючи відмирання цибулини. За рахунок того, що вплив йде не на меланін, а на кров’яний пігмент, можна позбутися навіть від сивого волосся. Для досягнення бажаного результату потрібно 5-8 процедур, в залежності від особливостей шкіри і пігментації волосся.

Переваги неодимового лазера:

  • Підходить для будь-якого кольоротипу і відтінку шкіри
  • Видаляє навіть тонкі Пушкова і сиві волоски
  • Можна використовувати влітку
  • Позбавлення від вростають волосся
  • Результат тримається довше
  • Легкий ліфтинг-ефект

Фотоепіляція

Принципи роботи лазерної та фотоепіляції схожі: в обох випадках ефект досягається за рахунок впливу світлового променя на волосяний фолікул. Однак, якщо в лазерної епіляції фахівець працює практично штучно з кожним волосом, то фотоепілятор дозволяє одномоментно захопити велику площу, і майстер опрацьовує шкіру ділянками. Даний спосіб не підходить для видалення сивого волосся – в них немає необхідного пігменту меланіну, на який впливають світлові імпульси. Залежно від фази росту волосся, під час якої проводився сеанс, вже після першої процедури протягом перших двох тижнів випадає від 30 до 70% волосся. Ефект після повного курсу процедур триватиме до 12 місяців.

Переваги видалення небажаного волосся за допомогою фотоепіляції:

  • Підходить для всіх типів шкіри
  • Безболісно
  • Безконтактний вплив: захист від будь-яких інфекцій або пошкоджень
  • Можна проводити на будь-якій ділянці тіла
  • Маленька тривалість процедура процедури

На якому способі видалення небажаних волосків зупинитися – вирішувати вам. Для більшої впевненості ви завжди можете проконсультуватися з фахівцями VIRTUS – вони допоможуть підібрати оптимальний для вашої шкіри і типу волосся спосіб.

   5 з 5 на основі 3 оцінок
Плазмаферез

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат