+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Відповідаємо на популярні питання про абдомінопластику

Абдомінопластика — це операція з покращення контурів живота за рахунок видалення надлишків тканин шкіри і зшивання м’язів передньої черевної стінки.

Пацієнти, що потребують абдомінопластики це жінки з естетичними порушеннями після пологів (діастазом прямих м’язів, обвислою шкірою живота), а також люди, що різко скинули значну кількість кілограмів.

Коли потрібна абдомінопластика?

Абдомінопластика показана за наявності надлишку шкіри в ділянці живота так званого жирового фартуха. Птозована (обвисла) тканина може повністю закривати лінію бікіні, досягати рівня поверхні стегон і навіть колін. Видалення жирового фартуха на животі знижує ризик діабету II типу, хвороб серця, а також деяких видів раку, включно з раком яєчників.

Абдомінопластика дозволяє усунути найпоширеніші естетичні дефекти в ділянці живота:

  • виражені розтяжки;
  • пупкову грижу;
  • рубці після апендектомії і гінекологічних операцій;
  • надлишкову шкіру в ділянці пупка;
  • розходження прямих м’язів.

Ще один показ для пластичної операції на животі післяпологовий діастаз. Згідно даних досліджень, опублікованих у Міжнародному журналі акушерства і гінекології, розходження м’язів живота після вагітності присутнє у 35-60% жінок. Діастаз неможливо усунути за допомогою фізичних вправ, так як у цьому випадку розтягнута біла лінія живота структура зі з’єднувальної тканини (сухожилля), по боках якої розміщені прямі м’язи черевної стінки. Діастаз створює не лише емоційний, але й фізичний дискомфорт: жінки з цією патологією нерідко стикаються з нетриманням сечі, попереково-тазовим болем, опущенням тазових органів.

Чим відрізняється абдомінопластика від мініабдомінопластики?

Мініабдомінопластика це хірургічна підтяжка нижньої частини живота через один розріз по лінії бікіні, без переміщення пупка. Операція менш травматична, у порівнянні з повною абдомінопластикою, період реабілітації після неї коротший. Мініабдомінопластика спосіб прибрати шкіру з живота при незначних естетичних дефектах: виражених розтяжках, птозі і втраті пружності тканин черевної стінки.

При більш великому втручанні повній абдомінопластиці, хірург робить два надрізи: навколо пупка і по лінії бікіні. Потім проводиться:

  • відділення і припідняття підшкірної жирової клітковини;
  • усунення діастазу, зшивання м’язів;
  • перенесення і формування пупкового отвору;
  • висічення надлишкової шкіри;
  • встановлення підшкірного дренажу, накладення швів і пов’язки.

Повна абдомінопластика показана при наявності діастазу, необхідності прибрати шкіру після схуднення, локальних жирових відкладеннях і деформації пупкового кільця. Основна відмінність між двома операціями це значно менший розріз по лінії бікіні при мініабдомінопластиці і перенесення пупка при стандартній абдомінопластиці.

Варіант проведення втручання залежить від стадії діастазу, розміру фартуха живота і ступеню його опущення. Нерідко абдомінопластика поєднується з ліпосакцією. А також, за необхідності, її можна комбінувати з інтимною пластикою, хірургічною корекцією форми грудей хірургічними втручаннями, що коректують зміни тіла після вагітності і пологів. Докладніше про поєднані пластичні операції тут.

Чим відрізняється абдомінопластика від ліпосакції?

Ліпосакція це пластична операція з видалення надлишку жирових відкладень. При ліпосакції пластичний хірург робить міні-проколи в ділянках найбільшого накопичення жирових клітин, і за допомогою трубок-канюль і вакуума витягує жирову клітковину. Тобто, при ліпосакції видаляється лише надлишковий жир, а діастаз і зайва шкіра, якщо вони є, залишаються у тому ж стані. Процедура малотравматична, реабілітаційний період після неї коротший і має легкий перебіг, у порівнянні з абдомінопластикою.

Абдомінопластика хірургічне втручання, яке зачіпає глибші тканини черевної стінки. Після операції внизу живота залишається видимий рубець, за виключенням ендоскопічної мініабдомінопластики, коли зшивання прямих м’язів живота виконується через два крізьшкірні надрізи.

Що краще: ліпосакція чи абдомінопластика?

Абдомінопластика покращує лише передню черевну стінку. При цьому жир у ділянці талії, спини та стегон залишається. Ліпосакція дозволяє позбавитись від накопичення жирової клітковини, але не вирішує проблему діастазу і обвислої шкіри. Основна мета абдомінопластики усунути надлишки м’яких тканин і шкірно-жирового лоскута, а також зблизити краї прямих м’язів живота. Основна мета ліпосакції прибрати надлишок жирових клітин. Обидві операції спрямовані на покращення контурів тіла, але показані пацієнтам з різним анамнезом естетичних порушень.

Скільки по часу триває абдомінопластика?

В залежності від методики і об’єму втручання, абдомінопластика триває 1,5-2,5 години.

Чим небезпечна абдомінопластика?

Ускладнення абдомінопластики можуть виникнути у післяопераційному періоді і переважно пов’язані із недотриманням лікарських рекомендацій щодо носіння компресійної білизни. У перші дні після операції в ділянці передньої черевної стінки може накопичуватись тканинна рідина. Так відбувається, тому що при пластиці живота хірург відшаровує велику ділянку шкіри, потім її натягує і зшиває. Відповідно, під шаром шкіри утворюються порожнини. Щоб не утворилась тканинна рідина, застосовують компресію.

Скільки коштує абдомінопластика в Україні?

Вартість підтяжки живота залежить від категорії складності операції і методики виконання втручання. Ціна повної абдомінопластики в Інституті VIRTUS стартує від 75 тис. грн., мініабдомінопластика обійдеться трохи дешевше в 48 000 грн. Доступніші у ціні хірургічна пластика пупка і видалення грижі (герніопластика) 9 000 грн. і 19 000 грн. відповідно. Вартість хірургічних втручань вказана на липень 2021 року і може бути змінена з плином часу.

Абдомінопластика складне хірургічне втручання, яке потребує дотримання техніки проведення операції і високої кваліфікації хірурга. Тому низька вартість операції у невідомій клініці має викликати запитання у пацієнта: чи є гарантія, що пластика живота буде вдалою, а живіт ідеально рівним, без грудочок і неестетичних великих рубців?

Чому не можна проводити абдомінопластику при ожирінні?

При індексі маси тіла більшому чи рівному 30 абдомінопластику не проводять через ймовірність ускладнень. Лікування ожиріння компетенція баріатричної хірургії. Пластичні операції на животі проводять лише після схуднення, так як при швидкому зменшенні значної маси тіла у пацієнта можуть повторно утворитись надлишки шкіри.

Коли можна займатися спортом після абдомінопластики?

Обмеження після абдомінопластики досить серйозні впродовж місяця після операції виключені будь-які фізичні навантаження. Через місяць їх починають поступово збільшувати, але повноцінно повернутись до спорту можна тільки через 6 місяців.

   5 з 5 на основі 1 оцінок
Меленевський

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат