+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Відповідаємо на популярні питання про ультразвуковий SMAS-ліфтинг

Відповідаємо на популярні питання про ультразвуковий SMAS-ліфтинг

Ультразвуковий SMAS-ліфтинг це методика сучасної апаратної косметології, направлена на безопераційне омолодження і підтяжку шкіри.

На відміну від інших антивікових методик, що приміняються у косметології, вона дозволяє впливати не лише на верхні шари шкіри, але й на підшкірну м’язово-апоневротичну систему (SMAS), яка є «каркасом» обличчя.

Сфокусований точковий ультразвуковий імпульс, проникаючи у глибокі шари шкіри, призводить до стиснення колагенових і м’язових волокон і забезпечує моментальний ліфтинг. Крім цього, високочастотний ультразвук стимулює процес утворення нових колагенових волокон у шкірі, тому ефект від процедури SMAS-ліфтингу наростає упродовж наступних 3-4 місяців.

Покази і протипоказання до проведення SMAS-ліфтингу

Ультразвуковий SMAS-ліфтинг в дерматології приміняється у тих випадках, коли косметичні процедури та інші апаратні методики корекції вікових змін не дають очікуваного ефекту омолодження. Ультразвукова підтяжка обличчя рекомендована людям у віці 35-45 років.

Покази до проведення апаратного смас-ліфтингу:

  • опущення лінії брів, нависання верхніх повік;
  • втрата чіткості контурів нижньої частини обличчя;
  • виражені носогубні складки;
  • опущення куточків губ;
  • в’ялість шкіри декольте, живота, внутрішньої поверхні плечей і стегон;
  • провисання шкіри в області підборіддя, шиї.

Процедура смас-ліфтингу також може виконуватись через 3-5 років після хірургічної підтяжки обличчя для закріплення результатів операції на більш тривалий термін. Протипоказаннями для проведення ультразвукового SMAS-ліфтингу є:

  • наявність кардіостимулятора;
  • онкологічні захворювання;
  • вагітність і лактація;
  • захворювання сполучної тканини;
  • наявність гнійних запалень на шкірі;
  • інфекційні захворювання;
  • хронічна патологія у стадії загострення.

Процедура ультразвукового омолодження з обережністю проводиться пацієнтам, які мають велику кількість зубних імплантів або металевих коронок. Високочастотний ультразвук при взаємодії з металом може призвести до виникнення хворобливих відчуттів і термічного опіку прилеглих тканин.

Підготовка до проведення SMAS-ліфтингу

Підготовка до проведення ультразвукового ліфтингу обличчя потрібна переважно пацієнтам старше 45 років. Її необхідність обумовлена тим, що з віком м’язова тканина атрофується і у ній не залишається достатньої кількості м’язових клітин, що скорочуються у відповідь на термічний вплив, тому ефект від процедури буде відсутній.

Для відновлення м’язових волокон і стимуляції росту активних молодих м’язових клітин у Інституті VIRTUS використовуються клітинні технології. Підготовка до SMAS-ліфтингу передбачає введення під шкіру збагаченої тромбоцитами плазми або власних стовбурових клітин, отриманих із жирової тканини.

Довіряйте лише кваліфікованим фахівцям

Запишіться на консультацію до досвідченого дерматолога Інституту VIRTUS.

(Русский) Этапы проведения SMAS-лифтинга

Етапи проведення SMAS-ліфтингу

Ультразвуковий SMAS-ліфтинг в Одесі та Києві у Інституті VIRTUS виконується в 4 етапи:

  1. Знеболення: нанесення крему «Емла» на шкіру під плівку на 30 хвилин або укол місцевого анестетика у зоні проведення процедури (для пацієнтів з високим порогом больової чутливості).
  2. Обробка шкіри антисептичним розчином і нанесення провідникового гелю.
  3. Потім лікар сканує необхідну ділянку датчиком ультразвукового апарату у режимі візуалізації. На дисплеї відображається зображення глибоких шарів шкіри. Лікар здійснює підбір оптимальних параметрів і зон впливу.
  4. Згодом за допомогою спеціального картриджу лікар генерує ультразвукові імпульси. Вони проникають у шкіру на задану глибину і викликають точковий нагрів тканин.

Методика ультразвукової підтяжки безпечна, а пацієнт отримує гарантований результат. Тривалість процедури неінвазивного SMAS-ліфтингу складає від 30 хвилин до 1 години, в залежності від вибраної зони корекції.

Результат проведення SMAS-ліфтингу

Результатами проведення SMAS-ліфтингу є омолодження шкіри обличчя, підтяжка щік, ліфтинг носогубних складок, усунення опущених куточків губ, покращення контурів нижньої частини обличчя. Процедура смас-ліфтингу навколо очей дозволяє підняти лінію брів і коректувати нависання верхніх повік. Результат глибокого ультразвукового смас-ліфтингу помітний одразу, проте максимальний ефект від процедури досягається через 3-4 місяці.

Реабілітація після проведення SMAS-ліфтингу

Реабілітація після ультразвукової підтяжки обличчя не потрібна. Одразу після завершення процедури можна повернутись до повсякденних справ. Упродовж 3-5 днів після SMAS-ліфтингу рекомендується уникати прямих сонячних променів і перегріву шкіри.

Що буде, якщо не проводити SMAS-ліфтинг

Якщо не проводити SMAS-ліфтинг, опущення м’яких тканин обличчя (птоз) з віком буде прогресувати. Це призведе до поглиблення носогубних складок, опущення лінії брів, нависання верхніх повік і нечіткості контурів нижньої частини обличчя.

Популярні запитання

Скільки потрібно процедур SMAS-ліфтингу?

У більшості випадків потрібна всього одна процедура SMAS-ліфтингу. Тривалість ефекту підтяжки обличчя складає мінімум 1 рік.

Як часто можна робити SMAS-ліфтинг?

SMAS-ліфтинг можна робити 1 раз на рік, максимум 1 раз на 3 роки.

Чим небезпечний ультразвуковий SMAS-ліфтинг?

Ускладненням ультразвукового SMAS-ліфтингу може бути тимчасове пошкодження периферичних нервових закінчень парез обличчя. Досвід проведення процедур і знання анатомії обличчя дозволяють лікарю обійти точки виходу нервів, щоб не викликати їх пошкодження.

Що краще, SMAS-ліфтинг чи лазерне омолодження?

SMAS-ліфтинг ефективний у відношенні корекції вікових змін, викликаних птозом м’яких тканин обличчя носогубних складок, опущення брів і повік, брилів. Лазерне омолодження впливає на текстуру шкіри і дозволяє усунути зморшки, пігментацію, покращити тонус шкіри.

Хочете побачити фото До і Після?

Результати наших операцій та процедур переконують краще будь-яких слів. Судіть самі!

   5 з 5 на основі 4 оцінок
Цепк Ганна

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат