+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Ефективне лікування внутрішнього геморою

Ефективне лікування внутрішнього геморою

Геморой – одне з захворювань, про які не прийнято говорити вголос. При цьому проблему не можна віднести до розряду тих, що пропадуть самі по собі. На жаль, без своєчасної і грамотної допомоги лікаря-проктолога хвороба може тільки посилитися. Разом з фахівцями інституту передової медицини VIRTUS з’ясовуємо як і чому виникає геморой і що ж з ним робити.

Геморой: що це за хвороба і чому вона з’являється?

Гемороїдальні вузли – частина організму, яка відповідає за легкий вихід калових мас з кишківника. Для цього на час процесу дефекації вузли розширюються за рахунок припливу крові до судин і повертаються в початкове положення, коли в їх допомозі відпадає потреба.

Довгий час виникнення геморою пов’язували з варикозним розширенням вен, що живлять гемороїдальні вузли. Однак тепер цілком зрозуміло, що кожен вузол має свій зв’язковий апарат, який зношується з плином часу або через низку зовнішніх впливів. На ранніх етапах лікування геморою можливе традиційними або малоінвазивними методами, які дозволять забути про проблему раз і назавжди.

Ефективне лікування внутрішнього геморою-1Практично всі причини утворення геморою пов’язані з підвищенням внутрішньочеревного тиску:

  • Проблеми з випорожненням – наприклад, запори
  • Підняття важких предметів
  • Заняття силовими видами спорту
  • Вагітність і пологи

Також до підвищеного ризику появи геморою схильні представники «сидячих» професій – наприклад, офісні співробітники або водії. Це пов’язано із застоєм крові в нижніх відділах кишківника.

Проктологи виділяють 4 стадії розвитку хвороби:

Ефективне лікування внутрішнього геморою-2

  1. На першій стадії проблема може проявлятися хронічними виділеннями крові або слизу в калі, сверблячкою, збільшенням гемороїдальних вузлів, гострим болем.
  2. Для другої стадії характерне мимовільне випадання і повернення вузлів на місце – таке трапляється під час запорів або підняття важких предметів.
  3. На третій стадії гемороїдальних вузол, який випав, вже не вправляється на місце самостійно, але займає своє місце після допомоги ззовні.
  4. На останній, четвертій, стадії вузли випадають навіть від незначних фізичних навантажень і не повертаються на місце навіть зі сторонньою допомогою.

Частими «супутниками» і ускладненнями геморою є тромбози, аж до некрозів і відмирання тканини, та внутрішні кровотечі різного ступеня тяжкості.

Традиційні способи лікування

Не варто лікувати геморой «народними» методами або призначати собі лікування самостійно – неправильна терапія не тільки не вирішить проблему, а й може призвести до низки ускладнень. Важливо розуміти, що ефективне лікування геморою без операції можливе тільки на ранніх етапах – якщо хвороба не зайшла дальше другої стадії, є всі шанси позбутися від неї за допомогою медикаментів, мазей і ректальних свічок.

Хірургічний спосіб вирішення проблеми

Ще кілька років тому новітнім і найбільш результативним способом лікування геморою була операція по видаленню патології лазером. Однак технології не стоять на місці, і вже сьогодні цей вид терапії, який супроводжується опіками і шрамами, поступається місцем сучасним малоінвазивним процедурам.

В інституті передової медицини VIRTUS хворобу лікують за допомогою:

  • Трансмукозної або інфрачервоної фотокоагуляції гемороїдальних вузлів, коли на сполучну тканину вузла прицільно впливають світловим променем, який і викликає коагуляцію – зменшення розміру вузла
  • Латексного лігування. Під час операції спеціальний апарат (лігатор) видаляє вузол, розміщуючи на його місці латексне кільце. Згодом такий «протез» організм відторгує, формуючи нову сполучну тканину
  • ТHD або метод трансанальної гемороїдальної дезартерізації – це операція, під час якої під контролем УЗД-датчика прошивається основа вузлів, що живлять артерію. Таким чином припиняється їх кровопостачання
  • Субдермально-субмукозної операції, під час якої на проблемну ділянку впливає коагулятор – спеціальний електрод, якій вводиться в тканину через міні-прокол. У результаті його впливу білок згортається, і кров перестає йти, а проблемний вузол спалюється зсередини. Завдяки коагулятору хірург має можливість проводити високоточний вплив, не пошкоджуючи здорові тканини

Хірурги інституту передової медицини VIRTUS, комбінуючи різні сучасні методики, змогли домогтися того, що вже через добу після втручання людина може покинути клініку та проходити подальшу терапію амбулаторно, без втрати звичного ритму і якості життя.

Спосіб і вид лікування хвороби багато в чому залежать від того як швидко пацієнт звернувся до проктолога. Не варто терпіти незручності і замовчувати делікатну проблему – довірте своє здоров’я фахівцям.

   5 з 5 на основі 5 оцінок
кадочников консультации

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат