+38 (048) 700 60 60
Odessa+38 (048) 700 60 60
st. Sudnobudivna, 1BKyiv+38 (067) 501 60 80
st. Kostiantynivska, 57
Callback

Request a call-back

The administrator of VIRTUS will contact you shortly

Thank you!

EN
How to get rid of wrinkles under the eyes?

How to get rid of wrinkles under the eyes? Wrinkles under the eyes are a problem that sooner or later appears in the life of every person. They are the first signs of aging of the body. The skin on this part of the face is devoid of sebaceous glands and therefore requires additional care when the production of collagen and elastin in the body begins to slow down. You will learn how to effectively fight wrinkles under the eyes from this article.

(Українська) Коли з’являються зморшки під очима

(Українська) Наші очі знаходяться в ділянці, яка називається периорбітальною впадиною, де шкіра дуже тонка та ніжна. Через таку крихкість шкірна тканина в цій частині тіла більш схильна до появи зморшок, ніж в інших місцях.

Організм виробляє природні волокна такі як колаген та еластин. Вони допомагають підтримувати структуру та пружність шкіри. Проте їх продукування з часом виснажується через вік й інші чинники, наприклад, несприятливий вплив навколишнього середовища.

Оскільки шкіра під очима дуже тонка, вона може швидко втратити свою еластичність, що призводить до поступового утворення зморшок, яке проходить в 3 етапи.

20 років

З 20 років продукування колагену починає знижуватися. Однак в цьому віці наявність зморшок під очима зустрічається рідко і, ймовірно, це пов’язано з екологічними факторами або генетичною схильністю.

30 років

Після 30 років у жінки зменшується функціональна активність клітин дерми, а, отже, знижується обсяг колагенових і еластинових волокон. Шкіра може виглядати більш тонкою або тьмяною, оскільки жирові клітини починають скорочуватися. У цей період спостерігається різкий прояв вікових ліній і зморшок.

40 років

Після 40 років вироблення колагену значно знижується і, в кінцевому підсумку, повністю припиняється. Шкіра починає втрачати еластичність, а лінії під очима стають все глибшими та помітнішими. У наступні роки менопауза також вплине на чутливість і еластичність шкіри у жінок.

(Українська) Причини виникнення

(Українська) Причин появи зморшок на шкірі навколо очей трохи більше, ніж причин для їх виникнення на інших ділянках обличчя.

  • Активна міміка

Повторювані вирази обличчя, такі як посмішка, насуплені або примружені брови є гігантським навантаженням для шкіри. На жаль, цей метод невербального вираження емоцій неминуче призводить до появи тонких ліній навколо очей і на лобі.

  • Вікові зміни

Починаючи з 25 років, організм виробляє на 1% менше колагену щороку. Це означає, що шкіра починає поступово втрачати структуру й еластичність, внаслідок чого з’являються зморшки, які з плином часу стають глибшими і вираженішими.

Це називається «внутрішнім старінням», тому що такі зміни відбуваються з усіма, незалежно від зовнішніх факторів, які можуть прискорити процес старіння.

  • Фотостаріння

Надмірний вплив ультрафіолету призводить до старіння шкіри і, отже, неминуче сприяє появі пігментації і більш ранніх глибоких зморшок під очима.

  • Шкідливі звички

Куріння і алкоголь також є суттєвими факторами, які прискорюють старіння. Чим довше ви курите, тим більша ймовірність пошкодження шкіри, зокрема, і появи зморшок. Алкоголь працює за такою ж схемою.

Ще кілька шкідливих звичок – регулярний недосип і недостатнє зволоження – також можуть призвести до в’янення шкіри.

(Українська) Косметологічні методи боротьби зі зморшками під очима

(Українська) Існують різні методи лікування зморшок під очима. До них належать ін’єкції нейротоксинів, клітинні технології, філери. Який з них найкраще підійде саме вам залежатиме від глибини зморшок. Найбільш ефективний комплексний підхід, який зможе підібрати лікар.

Такі речовини як ботокс, диспорт і Ксеомін, що вводяться в ділянку під очима, можуть допомогти створити більш гладкі контури обличчя.

Нейротоксини вводять в ділянку м’язів нижньої повіки, трохи нижче вій, щоб послабити їх здатність тримати очі прикритими, коли вони знаходяться в стані спокою. Але варто враховувати, що розслаблення цих м’язів може негативно вплинути на людей, які страждають від сухості очей.

Як і при інших видах лікування нейротоксинами, повторні ін’єкції необхідні приблизно кожні шість місяців.

Лазерне лікування полягає в застосуванні мікроскопічних потоків світла на шкірі, що сприяє виробленню колагену і еластину. Процедура вимагає мінімального часу для відновлення і займає не більше, аніж годину. Кількість сеансів залежить виключно від стану пацієнта.

Процедура заповнення зморшок філерами. Основою всіх наповнювачів є гіалуронова кислота, яка поступово засвоюється організмом і запускає процес вироблення власної гіалуронової кислоти клітинами шкіри.

(Українська) Профілактика зморшок під очима

(Українська) Контроль міміки

Намагайтеся уникати надмірно похмурого погляду або примруження, наприклад, коли ви концентруєтеся або працюєте за екраном комп’ютера. Це допоможе запобігти динамічним зморшкам, які виникають внаслідок тривалого утримання одного і того ж виразу обличчя.

Зволоження шкіри

Переконайтеся, що ви п’єте достатньо води, щоб зберегти шкіру зволоженою.

Вода допомагає зовнішньому шару шкіри виглядати свіжішим та пружнішим, але зовнішні фактори, наприклад, висока температура повітря, можуть призвести до втрати вологи. При цьому шкіра буде виглядати сухою і створювати враження передчасно зістареної.

Зволоження зменшує прояви старіння – поповнюючи запаси вологи в зовнішньому шарі шкіри і зменшуючи її сухість.

Режим сну

Дуже важливо висипатися, тому що брак сну може прискорити процес старіння. Національний фонд сну рекомендує, щоб люди у віці від 18 до 64 років спали не менше, аніж 7-9 годин щоночі.

Куріння

Подумайте про те, щоб кинути або хоча б скоротити кількість викурених сигарет. Це допоможе відтермінувати появу зморшок на обличчі, зокрема, під очима.

Дієта

Дотримання здорової дієти, багатої на вітаміни А, С і Е, зберігає шкіру здоровою і допомагає компенсувати зовнішні ефекти старіння.

Захист від сонця

Ультрафіолетовий вплив змушує шкіру старіти швидше. Використовуйте денний крем для обличчя, який захищає від сонця, або носіть капелюха, який забезпечить тінь для очей.

(Українська) Хочете побачити фото До і Після?

(Українська) Результати наших операцій та процедур переконують краще будь-яких слів. Судіть самі!

   5 out of 5 based on 4 reviews
(Українська) Цепк Ганна

Subscribe to
our mailing list

Get useful tips for beauty and health from the best specialists of the VIRTUS Institute of Advanced Medicine!

Read also

(Українська) Які захворювання лікує проктолог?

(Українська) Які захворювання лікує проктолог?

Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Russian.
(Українська) Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

(Українська) Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

(Українська) При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
When should you see a doctor because of «problems» with your nose?

When should you see a doctor because of «problems» with your nose?

There are many “problems” with the nose that can bring a person to the doctor’s office: aesthetic and functional. The main thing is to…
What is an endoscopic face lift?

What is an endoscopic face lift?

Endoscopic face lifting is a minimally invasive surgical intervention for facial rejuvenation and elimination of sagging soft tissues (ptosis).
+1 difficult case with the leading otolaryngologist of the clinic

+1 difficult case with the leading otolaryngologist of the clinic

Modern technologies in the hands of virtuoso doctors make it possible to solve extremely complex neurosurgical problems as if it were an ordinary ENT…
When should you consult a doctor about intimate plastic surgery?

When should you consult a doctor about intimate plastic surgery?

Intimate plastic surgery is a series of operations on organs that are included in the intimate zone: external - vagina, internal - vulva, and…
What is a face lift?

What is a face lift?

A face lift is an operation (or several) in plastic surgery, the purpose of which is the correction of age changes and rejuvenation. It…
What is cellulite and should something be done about it?

What is cellulite and should something be done about it?

Many people seek to improve the appearance of the skin with the help of a variety of means, trying to get rid of cellulite…
Submit your review
Ask a question
Online chat