+38 (048) 700 60 60
Odessa+38 (048) 700 60 60
st. Sudnobudivna, 1BKyiv+38 (067) 501 60 80
st. Kostiantynivska, 57
Callback

Request a call-back

The administrator of VIRTUS will contact you shortly

Thank you!

EN
Laser cosmetology: all pros and cons

Laser cosmetology began to emerge at the end of the 20th century with the invention of the laser and remains popular to this day. It is used to rejuvenate the skin of the face, remove unwanted body hair, as well as moles, scars and tattoos. But whether it is really so effective, we will learn from this article.

(Українська) Який принцип дії основних видів лазерів

(Українська) Лазерна косметологія — це комплекс салонних процедур щодо усунення за допомогою лазера таких естетичних дефектів, як пігментація, рубці, шрами, постакне і розтяжки.

Лазер — це пристрій генерування або підсилення світла і створення з нього вузького пучка променів, здатного поширюватися на великі відстані без розсіювання.

Основою такого пристрою є так зване активне середовище. Якраз від нього й буде залежати довжина лазерної хвилі. Вихідним матеріалом для цього середовища можуть бути:

· Тверді тіла (кристали, сплави, напівпровідники);
· Рідини (розчини барвників);
· Гази (СО2, галогени, інертні гази, газові суміші).

Лазерний промінь відрізняється від звичайних джерел світла трьома головними фактами:

  1. Когерентність — властивість хвилі зберігати свої частотні і фазові характеристики. Це означає, що лазерне випромінювання легко піддається точному фокусуванню і має малу розбіжність на відміну, наприклад, від лампочки у вашій кімнаті.
  2. Монохромність (одноколірність). Більшість джерел світла є носіями всіх хвиль видимого спектру. Через це вони мають величезне розсіювання і можуть освітлювати великі простори. У свою чергу, монохромність лазерного випромінювання дозволяє світлового потоку працювати з мінімальним розсіюванням і точно фокусуватися на потрібній цілі.
  3. Колімація — це здатність лазерних променів поширюватися паралельно один одному і не розсіюватися на відстані. Саме ця функція дозволяє сучасним медикам проводити сцинтиграфію — аналог рентгенівських знімків.

Завдяки високій точності та мінімальному розсіюванню, лазер може впливати на проблемні місця не завдаючи при цьому шкоди здоров’ю.

Суть процедури полягає в тому, що лікар, використовуючи різну довжину лазера, впливає на білок, воду, гемоглобін або меланін, щоб за допомогою їх руйнування поліпшити стан шкіри. Принцип дії полягає в тому, що якщо частота потрібного компонента збігається з частотою, на яку налаштований лазер, то це призводить до свідомо запланованого косметологом результату:

  • Нагрівання білка призведе до ефекту ліфтингу
  • Випаровування води відшліфує шкіру
  • Руйнування меланіну позбавить від пігментації
  • Руйнування волосяних цибулин проводять для епіляції

(Українська) Наскільки безболісні і безпечні лазерні процедури

(Українська) На сучасному етапі розвитку лазерні процедури активно вдосконалюються, а промінь лазера знаходиться під абсолютним контролем лікаря, що забезпечує комфортні відчуття для пацієнта. Наприклад, системи двохетапого охолодження дозволяють проводити будь-які косметичні процедури за допомогою лазера цілком безболісно.

Відзначимо, що лазерний промінь не проникає вглиб шкіри і не завдає шкоди епідермісу. Він концентрується тільки на чітко заданих лікарем частотах, які впливають на певні органічні речовини.
Єдиним негативним наслідком після лазерних процедур можуть бути легкі почервоніння шкіри, які лікуються за допомогою спеціальних кремів.

(Українська) Чи порівнюваний ефект від лазерної процедури з результатом від пластичної хірургії

(Українська) Ефект лазерних процедур не лише порівнюваний з результатами від пластичних операцій, але й має низку вагомих переваг.

  1. Лазер гарантує отримання передбачуваного результату всього за 2-3 сеанси. Такий ефект доступний завдяки тому, що промені світла спрямовуються точно в ціль, не заторкуючи навколишні тканини, де використовують весь свій потенціал для впливу на конкретну локальну ділянку.
  2. Лазерне лікування є мінімально травматичним. Якщо після проведення пластичної операції був ризик ускладнень і виникнення рубців, то лазерна косметологія діє на шкіру найбільш акуратно, при цьому маючи такий самий якісний ефект.
  3. Лазерні процедури здатні стимулювати регенерацію шкіри і оновлення її клітин, оскільки спрямовані промені впливають тільки на старі тканині і не зачіпають нових.

Єдиний мінус, який можна записати в пасив лазерної косметології, — це менш тривалий ефект. Наприклад, якщо ефект після підтяжки шкіри хірургічним шляхом буде зберігатися протягом 7-10 років, то повторити процедуру лазерного омолодження доведеться вже через 3-5 років.

Омолодження шкіри

Процедури омолодження шкіри в інституті передової медицини VIRTUS проводять за допомогою лазерної технології фракційного фототермолізу Fraxel.

Лазерний промінь за допомогою спеціальної насадки розділяється на безліч фракцій, які зберігають спочатку задану енергію і опромінюють проблемні ділянки шкіри. Процедура нормалізує кровообіг, а також збільшує здатність шкіри до відновлення і регенерації.

Терапія лазером Fraxel триває від 15 до 30 хвилин. Після проведення курсу ми гарантуємо поліпшення кольору шкіри і відновлення її пружності на тривалий період.

Протипоказаннями до проведення фракційного фототермолізу можуть стати: вагітність, цукровий діабет, онкологічні захворювання або захворювання шкіри в стадії загострення.

Видалення судинних проявів

Найбезпечнішим способом усунення судинних проявів є лазерні процедури. Вони базуються на властивості гемоглобіну поглинати випромінювання лазера. При цьому пігмент руйнується і відбувається склеювання кровоносної судини. Завдяки цьому вона стає порожньою і невидимою.
Процедура є безболісною, проходить без анестезії і не викликає пошкоджень або утворень рубців. Відновлювальний період не потрібний.

Для усунення судинних проявів у клініці VIRTUS використовують тільки лазери останнього покоління: рубіновий QuadroStar + і MeDioStar XT. Вони дозволяють підібрати оптимальне поєднання параметрів (потужність, довжину хвилі, тривалість імпульсу і діаметр променя) для високоефективного і швидкого лікування.

Тривалість процедури становить від 5 до 15 хвилин.

Протипоказаннями до проведення лазерної корекції судинних проявів можуть стати: цукровий діабет, активний туберкульоз, вагітність, герпес і хронічні інфекційні хвороби.

(Українська) Чи можливі якісь ускладнення після процедур лазерної косметології

(Українська) Лазерні процедури в косметології є одними з найбільш малотравматичних і безпечних. Вони не викликають ускладнень, а також не вимагають адаптації після проведення.

Але все ж існують деякі нюанси, які можуть негативно вплинути на результат лазерної терапії. До них належать:

  • Професійні помилки лікаря — неправильне визначення фототипу шкіри та вибір лазера, неграмотне застосування лазера, яке провокує перегрів тканини
  • Недотримання пацієнтом рекомендацій лікаря

Інститут передової медицини VIRTUS гарантує повну безпеку проведення процедури під керівництвом кваліфікованих фахівців з багаторічним практичним досвідом. Кабінети лазерної терапії в нашій клініці оснащені новітнім обладнанням, яке не залишає опіків або сухих кірок на шкірі.

(Українська) Хочете побачити фото До і Після?

(Українська) Результати наших операцій та процедур переконують краще будь-яких слів. Судіть самі!

   5 out of 5 based on 5 reviews
(Українська) Овчаренко

Subscribe to
our mailing list

Get useful tips for beauty and health from the best specialists of the VIRTUS Institute of Advanced Medicine!

Read also

(Українська) Які захворювання лікує проктолог?

(Українська) Які захворювання лікує проктолог?

Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Russian.
(Українська) Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

(Українська) Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

(Українська) При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
When should you see a doctor because of «problems» with your nose?

When should you see a doctor because of «problems» with your nose?

There are many “problems” with the nose that can bring a person to the doctor’s office: aesthetic and functional. The main thing is to…
What is an endoscopic face lift?

What is an endoscopic face lift?

Endoscopic face lifting is a minimally invasive surgical intervention for facial rejuvenation and elimination of sagging soft tissues (ptosis).
+1 difficult case with the leading otolaryngologist of the clinic

+1 difficult case with the leading otolaryngologist of the clinic

Modern technologies in the hands of virtuoso doctors make it possible to solve extremely complex neurosurgical problems as if it were an ordinary ENT…
When should you consult a doctor about intimate plastic surgery?

When should you consult a doctor about intimate plastic surgery?

Intimate plastic surgery is a series of operations on organs that are included in the intimate zone: external - vagina, internal - vulva, and…
What is a face lift?

What is a face lift?

A face lift is an operation (or several) in plastic surgery, the purpose of which is the correction of age changes and rejuvenation. It…
What is cellulite and should something be done about it?

What is cellulite and should something be done about it?

Many people seek to improve the appearance of the skin with the help of a variety of means, trying to get rid of cellulite…
Submit your review
Ask a question
Online chat