+38 (048) 700 60 60
Odessa+38 (048) 700 60 60
st. Sudnobudivna, 1BKyiv+38 (067) 501 60 80
st. Kostiantynivska, 57
Callback

Request a call-back

The administrator of VIRTUS will contact you shortly

Thank you!

EN
Treatment of psoriasis

Treatment of psoriasis

What is psoriasis?

Psoriasis is one of the most common chronic non-infectious diseases of the skin and scalp.

The appearance of spots is associated with a malfunction in the immune system: the body gives a signal to the skin cells to divide vigorously – this is how plaques are formed. Diseased cells live less and divide more often, which is the cause of peeling.

The disease can appear on almost any part of the skin – there is psoriasis on the head, psoriasis on the face and even in skin folds.

(Українська) Причини появи псоріазу

(Українська) Достовірно відомо лише те, що причини псоріазу можуть бути генетичними – у багатьох пацієнтів схожу проблему мали найближчі родичі.

Традиційно причини, через які з’являється псоріаз, поділяють на дві групи: аутоімунну та стресову. Однак не можна виключати й фактори ризику, які можуть спровокувати розвиток захворювання:

  • Куріння
  • Непомірне вживання алкогольних напоїв
  • Стрес
  • Ожиріння

Важливо розуміти, що псоріаз не заразний. Його симптоми добре згладжуються за умови належного догляду та правильно підібраного лікування.

(Українська) Що буде, якщо не лікуватися від псоріазу

(Українська) Псоріаз має тенденцію до загострення і безперервних рецидивів. Якщо не лікувати псоріаз, його перебіг погіршуватиметься разом із самопочуттям і якістю життя пацієнта. Більш того, якщо своєчасно не підібрати правильну терапію, захворювання загрожує різноманітними ускладненнями, починаючи від розширення ділянок ушкодження шкіри й псоріазу нігтів і завершуючи ураженням суглобів.

(Українська) Діагностика псоріазу в клініці VIRTUS

(Українська) У псоріазу досить очевидні зовнішні ознаки, які не викликають складнощів в діагностиці. Найчастіше пацієнт сам виявляє появу характерних бляшок на шкірі навіть на початковій стадії псоріазу.

Симптоматика захворювання не так очевидна, якщо:

  • Псоріазом уражена шкіра волосяної частини голови: пацієнт не завжди зможе побачити та правильно визначити хворобу
  • Хвороба маскується під грибок на нігтях
  • У пацієнта інверсна форма псоріазу, коли бляшки з’являються в шкірних складках
  • Хвороба запущена та дійшла до стадії ураження суглобів

Як правило, лікар-дерматолог на прийомі уважно оглядає шкірні покриви пацієнта і задає уточнюючі питання про те як проявилася хвороба, що передувало її появі та як давно помічені перші симптоми псоріазу. Це необхідно для того, щоб зібрати повний анамнез і підібрати правильну для кожного конкретного випадку терапію.

Останнім часом все частіше зустрічаються випадки виявлення псоріазу у дітей різного віку, навіть у найменших. Як правило, хвороба обумовлена ​​генетично – під час збору анамнезу дерматолог з’ясовує, що хтось із близьких родичів дитини стикався з цією проблемою.

(Українська) Лікування псоріазу

(Українська) На жаль, медицина ще не знайшла спосібу вилікувати псоріаз так, щоб позбутися від нього назавжди. Однак вже ж існує низка засобів, які дозволяють зупинити розвиток хвороби та усунути зовнішні прояви. Для цього лікарі можуть вдаватися до терапії за допомогою:

  • Спеціальних гормональних мазей, які уповільнюють ріст клітин
  • Місцевих імуносупресорів – мазей, які пригнічують імунітет (найбільш ймовірною причиною виникнення псоріазу вважаються аутоімунні захворювання)
  • Мазей, насичених вітамінами А і D
  • Шампунів і мазей, в складі яких є кам’яновугільна смола
  • Вживання ретиноїдів – препаратів, насичених похідними вітаміну А
  • Фототерапії – опроміненні штучним ультрафіолетом

(Українська) Чим допоможе клініка: основні переваги лікування псоріазу у нас

(Українська) Наші фахівці ретельно вивчають анамнез пацієнта, щоб підібрати індивідуально відповідну терапію псоріазу.

Для лікування захворювання в інституті передової медицини VIRTUS використовується ексимерний лазер з широким спектром ультрафіолетового випромінювання. Такий апарат дозволяє точково впливати тільки на уражені хворобою ділянки, не зачіпаючи здорову шкіру навколо них.

За рахунок поєднання традиційних методик, сучасної апаратури та досвіду наших лікарів ми допомагаємо позбутися від зовнішніх проявів хвороби та досягаємо довгострокового ефекту ремісії захворювання в будь-якому місці на тілі та за будь-якого ступеню поширеності.

(Українська) Профілактика псоріазу

(Українська) Нині вчені виділяють дві основні причини виникнення псоріазу: аутоімунну та стресову. І якщо на першу причину вплинути складно, то берегти свій організм від стресів, правильно харчуватися та скоротити вживання алкогольних напоїв під силу кожному.

Коли необхідно звернутися до лікаря?

Чим раніше пацієнт звернеться за допомогою до дерматології, тим більше шансів купірувати псоріаз на початковому етапі з найменшими вкладеннями часу і грошей.

(Українська) Популярні питання:

(Українська)

Як починається псоріаз?

Як правило, хвороба починається з червоних плям, покритих кіркою бляшок, які лущаться. Це перший і головний симптом при появі якого варто негайно звернутися до лікаря.

Наслідки у псоріазу?

Важливо розуміти, що псоріаз – хронічне захворювання через яке організм регулярно і на тривалий час піддається стресу. Якщо пустити лікування проблеми на самоплив і проводити несистемну безконтрольну терапію, то шанси отримати добрий довгостроковий результат незначні. Таким чином можна лише посилити зовнішні ознаки – бляшки – і довести проблему до виникнення низки серйозних ускладнень. Псоріаз в запущеній формі може призвести навіть до інвалідності.

Як проявляється псоріаз?

Псоріаз проявляється на шкірі у вигляді опуклих червоних плям, які лущаться.

Чи можна припікати псоріаз?

Всупереч народним порадам, дерматологи категорично не рекомендують припікати або будь-яким іншим способом впливати на пошкоджені псоріазом ділянки шкіри. Річ у тому, що псоріаз належить до захворювань з позитивним феноменом Кебнера – патології, коли найменші пошкодження, подряпини і садна довго і складно гояться, і провокують поширення хвороби на інші ділянки дерми.

Чи можна мочити псоріаз?

Якщо псоріаз знаходиться в стадії ремісії, то особливих обмежень немає – досить просто якісно зволожити шкіру рекомендованим лікарем кремом після водних процедур. У період загострень, коли шкіра особливо вразлива, варто уточнити у дерматолога можливість купання.

(Українська) Хочете побачити фото До і Після?

(Українська) Результати наших операцій та процедур переконують краще будь-яких слів. Судіть самі!

   5 out of 5 based on 2 reviews
(Українська) Овчаренко

Subscribe to
our mailing list

Get useful tips for beauty and health from the best specialists of the VIRTUS Institute of Advanced Medicine!

Read also

(Українська) Які захворювання лікує проктолог?

(Українська) Які захворювання лікує проктолог?

Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Russian.
(Українська) Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

(Українська) Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

(Українська) При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
When should you see a doctor because of «problems» with your nose?

When should you see a doctor because of «problems» with your nose?

There are many “problems” with the nose that can bring a person to the doctor’s office: aesthetic and functional. The main thing is to…
What is an endoscopic face lift?

What is an endoscopic face lift?

Endoscopic face lifting is a minimally invasive surgical intervention for facial rejuvenation and elimination of sagging soft tissues (ptosis).
+1 difficult case with the leading otolaryngologist of the clinic

+1 difficult case with the leading otolaryngologist of the clinic

Modern technologies in the hands of virtuoso doctors make it possible to solve extremely complex neurosurgical problems as if it were an ordinary ENT…
When should you consult a doctor about intimate plastic surgery?

When should you consult a doctor about intimate plastic surgery?

Intimate plastic surgery is a series of operations on organs that are included in the intimate zone: external - vagina, internal - vulva, and…
What is a face lift?

What is a face lift?

A face lift is an operation (or several) in plastic surgery, the purpose of which is the correction of age changes and rejuvenation. It…
What is cellulite and should something be done about it?

What is cellulite and should something be done about it?

Many people seek to improve the appearance of the skin with the help of a variety of means, trying to get rid of cellulite…
Submit your review
Ask a question
Online chat