+38 (048) 700 60 60
Odessa+38 (048) 700 60 60
st. Sudnobudivna, 1BKyiv+38 (067) 501 60 80
st. Kostiantynivska, 57
Callback

Request a call-back

The administrator of VIRTUS will contact you shortly

Thank you!

EN
Dimples on the cheeks – how to make them

Dimples on the cheeks – how to make them

At all times, an open, sincere smile attracted people’s attention, and the dimples on her cheeks added to her charm. It is not surprising that humanity has come up with many options to make cute depressions for those whom nature has deprived them of. In this article, we will share with you the most secure solutions.

(Українська) Чому оточуючим подобаються ямочки на щоках

(Українська) “Відмітки ангела” або “мітки щастя”, “поцілунки Купідона” або “впадинки любові” – як у фольклорі тільки не називають ямочки. Тим більше дивно, що насправді милі поглиблення – всього лише дефект, коли пучок виличної м’язи приростає до щоки або зростається з підшкірним шаром.

Від місця “приростання”, до речі, залежить і форма ямочок – чи будуть вони вертикальними вузькими або акуратними круглими. Як правило, ямочки з’являються тільки при посмішці і з віком, у міру “старіння” виличної м’язи, стають менш помітними.

Милі поглиблення часто помітні у малюків, у яких ще погано розвинена мускулатура обличчя. Можливо, це і є однією з причин, через яку ямочки викликають підсвідому симпатію у людей. Та й хто не любить, коли йому дарують посмішки і сміються над його жартами – а саме “м’язи сміху” відповідають за появу впадинки.

Якщо ж від природи вам не дісталося “відміток щастя”, але дістати їх дуже хочеться – нижче ми зібрали варіанти отримати бажане.

(Українська) Хірургічне рішення - дімплектомія

(Українська) Дімплектомія – мабуть, найбільш швидкий і безпечний спосіб зробити жадані “впадинки любові” хірургічним шляхом. У той же день пацієнт залишає клініку і вже за декілька днів, коли набряки спадуть, ніщо не нагадуватиме про процедуру – крім, власне, чарівних ямочок при посмішці.

Які переваги у дімплектомії:

  • Час: операція займає від 30 до 60 хвилин
  • Помітний результат відразу після процедури
  • Довготривалість: ефект зберігається на все життя
  • Не потрібен загальний наркоз: для дімплектомії досить місцевої анестезії
  • Проведення, як на повних, так і на худих щоках
  • Відсутність візуально помітних рубців, шрамів, відмітин (навіть в реабілітаційний період)
  • Швидка реабілітація

(Українська) Як проходить операція

(Українська) Варто врахувати, що дімплектомія – необоротна процедура. Щоб отриманий результат і відображення в дзеркалі радували вас багато років, вкрай важливо чітко обговорити з пластичним хірургом всі деталі ще на стадії підготовки.

Як правило, пацієнти приходять вже з розумінням бажаного візуального результату. На попередній консультації доктор обговорить з вами, де саме буде перебувати заглиблення, його форму, розмір, глибину і відзначить маркером розташування на обличчі.

Сама операція проводиться з боку ротової порожнини – таким чином не залишиться ніяких непотрібних відмітин і шрамів. Пластичний хірург зробить маленький розріз на внутрішній стороні щоки і спеціальним інструментом видалить частину тканин до шкіри. Після м’які тканини стягуються хірургічною ниткою – і ямочка готова.

Варто відзначити, що, одночасно з дімплектомією, можна проводити ряд інших операцій – наприклад, підтяжки, роботу з філерами, видалення зайвого жирового шару.

(Українська) Реабілітація

(Українська) Як правило, період реабілітації невеликий і не викликає особливих складнощів. Процедура проводиться під місцевим наркозом, і пацієнт може покинути клініку в той же день. Перші кілька тижнів западинка буде помітна і без посмішки, але після того, як нитка розсмокчеться, обриси обличчя повернуться до доопераційного стану.

Відновлення займає від двох тижнів до місяця, в залежності від особливостей конкретного організму. Протягом декількох днів після операції можлива набряклість і припухлість в місці, де проводилися маніпуляції. Больовий синдром слабко виражений, легко знімається знеболюючими препаратами.

На перший тиждень реабілітації показана м’яка дієта – це допоможе уникнути дискомфорту при жуванні. Необхідно приділяти ретельну увагу гігієні рота: полоскати його після їжі і обробляти антисептиком, акуратно чистити зуби, щоб не зачепити щоки.

(Українська) Протипокази

(Українська) Як і будь-яке хірургічне втручання, процедура має ряд протипоказів:

  • Гостра стадія серцево-судинних захворювань
  • Погане згортання крові
  • Захворювання крові
  • Загострення хронічних захворювань
  • Вірусні захворювання: ГРВІ, інфекції, грип
  • Вагітність і годування грудьми

(Українська) Альтернативні методи

(Українська) Для тих, хто ще не готовий зробити “поцілунки Купідона” хірургічним шляхом або спочатку хоче “приміряти” ямочки, теж є вихід. Ефекту “поцілунків Купідона” можна домогтися за допомогою макіяжу, пірсингу і вправ.

Макіяж

Найпростіший і безболісний спосіб з єдиним мінусом: недовговічним ефектом. Для нього знадобиться:

  • люстерко
  • олівець для брів світлих відтінків
  • тіні для вій
  • ваша усмішка

“Процедура” створення ямочок на щоках проста, і, при належній вправності, займає п’ять-десять хвилин. Для початку потрібно визначити розташування майбутніх заглиблень: широко посміхніться перед дзеркалом і знайдіть поздовжні складки на щоках в зоні посмішки. Відзначте це місце олівцем. Вже на розслабленому обличчі поверх позначки намалюйте викривлену лінію у вигляді коми або півмісяця. Важливий момент: кінці лінії повинні бути спрямовані до губ.

Отриману позначку потрібно ретельно розтушувати тінями для повік матових світлих тонів.

Пірсинг

Пірсинг – досить радикальний спосіб зробити ямочки на щоках, найбільш близький до хірургічного втручання. На відміну від Дімпл-ектомії, де результат залишиться назавжди, у випадку з пірсингом від впадинок можна буде позбутися після зняття сережки. Однак від процедури пірсингу, навіть після зняття, на шкірі залишатимуться шрами.

Процедура проводиться на зовнішній стороні щік. Лікар робить акуратний прокол, в який протягується невелика сережка з кулькою. Саме кулька під час посмішки створює жадані “позначки щастя”. У розслабленому стані сережка теж помітна на обличчі.

Вправи

Як і будь-які інші м’язи тіла, м’язи щік можна “прокачати” вправами. Цей спосіб вимагає тривалих тренувань і може призводити до появи “побічних” зморшок, однак, при правильному підході, результат збережеться надовго.

Нижче — дві ефективних вправи, які допоможуть пропрацювати щічки:

  1. Максимально втягуємо щоки, губи трубочкою вперед, фіксуємо положення на 20-30 секунд.
  2. Широко посміхаємося, створюючи відчутне напруження в області щік. Вказівними пальцями натискаємо в місцях появи майбутніх ямочок — 5 повторів по 30 секунд.

Назавжди чи для вечірки, за допомогою пластичної хірургії чи домашніми тренуваннями — обирати вам. Важливий результат — ваша чарівна посмішка з ямочками на щоках.

(Українська) Хочете побачити фото До і Після?

(Українська) Результати наших операцій та процедур переконують краще будь-яких слів. Судіть самі!

   5 out of 5 based on 3 reviews
(Українська) Плазмаферез

Subscribe to
our mailing list

Get useful tips for beauty and health from the best specialists of the VIRTUS Institute of Advanced Medicine!

Read also

(Українська) Які захворювання лікує проктолог?

(Українська) Які захворювання лікує проктолог?

Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Russian.
(Українська) Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

(Українська) Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

(Українська) При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
When should you see a doctor because of «problems» with your nose?

When should you see a doctor because of «problems» with your nose?

There are many “problems” with the nose that can bring a person to the doctor’s office: aesthetic and functional. The main thing is to…
What is an endoscopic face lift?

What is an endoscopic face lift?

Endoscopic face lifting is a minimally invasive surgical intervention for facial rejuvenation and elimination of sagging soft tissues (ptosis).
+1 difficult case with the leading otolaryngologist of the clinic

+1 difficult case with the leading otolaryngologist of the clinic

Modern technologies in the hands of virtuoso doctors make it possible to solve extremely complex neurosurgical problems as if it were an ordinary ENT…
When should you consult a doctor about intimate plastic surgery?

When should you consult a doctor about intimate plastic surgery?

Intimate plastic surgery is a series of operations on organs that are included in the intimate zone: external - vagina, internal - vulva, and…
What is a face lift?

What is a face lift?

A face lift is an operation (or several) in plastic surgery, the purpose of which is the correction of age changes and rejuvenation. It…
What is cellulite and should something be done about it?

What is cellulite and should something be done about it?

Many people seek to improve the appearance of the skin with the help of a variety of means, trying to get rid of cellulite…
Submit your review
Ask a question
Online chat