+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Факти та міфи про лазерну епіляцію

Пошкодження фолікулів відбувається за рахунок тепла, яке перетворюється з світлової енергії, поглиненої пігментом волосся – меланіном.

Як потрібно підготуватися до лазерної епіляції?

Перед лазерним видаленням волосся потрібна консультація косметолога або лікаря-дерматолога, який збере анамнез, з’ясує причину надмірного росту волосся і підбере тактику лікування. Як правило, перед процедурою краще уникати:

  • видалення волосся за допомогою вищипування, електроепіляції, воскової епіляції і подібних процедур
  • перебування на сонці протягом 3-7 днів
  • застосування медичних препаратів, що розріджують кров (зокрема, ацетилсаліцилової кислоти)

За добу до процедури необхідно видалити волосся з поверхні шкіри (станком для гоління, депіляційним кремом). Перед проведенням лазерної епіляції на обличчі потрібно зняти макіяж.

Чому не можна зробити лазерну епіляцію за один сеанс?

Кілька сеансів лазерної епіляції необхідні, оскільки випадання і ріст волосся відбуваються циклічно, а кожен волосяний фолікул в шкірі людини знаходиться на певній стадії розвитку. Лазерна епіляція ефективно впливає на фолікули на початковій стадії росту волосся.

Скільки разів треба ходити на лазерну епіляцію?

Кількість сеансів зазвичай коливається від 5 до 7 для будь-якої зони тіла: і для лазерної епіляції пахв, і для лазерної епіляції рук. Найбільшої кількості сеансів – 6 і більше при необхідності – потребує лазерна епіляція зони бікіні.

Інтервал між процедурами складає від 3 до 6 тижнів залежно від ділянки видалення волосся. Тривалість кожної процедури становить від двох хвилин до півгодини залежно від ділянки тіла, кольору волосся і типу шкіри.

Чим лазерна епіляція відрізняється від електроепіляції?

Лазерна та електроепіляція відрізняються способом пошкодження волосяного фолікула. Під час лазерної епіляції на фолікули впливає висококонцентрований промінь світла. Під час електроепіляції волосяний фолікул пошкоджується імпульсом електричного струму. Електроепіляція – болісний метод видалення волосся, і якщо процедура проведена неправильно, можливі рубцеві зміни тканин, але цей метод ефективний під час видалення сивого та рудого волосся. Процедура лазерної епіляції дає можливість видалити волосся на всіх фототипах шкіри, навіть не дуже смаглявій, засмаглій. Видалити можливо волосся від світло-русявого до темного кольору.

Навіщо відрощувати волосся перед лазерною епіляцією?

У відрощуванні волосся перед лазерною епіляцією немає потреби. Однак рекомендовано за місяць уникати видалення волосся за допомогою вищипування, електроепіляції та воску, оскільки такий вплив на волосяний фолікул робить лазерну епіляцію менш ефективною. За день до процедури ділянку впливу лазера треба поголити, щоб обгорілі від контакту з лазером волоски не пошкодили шкіру.

Чи можна зменшити біль під час лазерної епіляції?

Сучасні лазери останнього покоління оснащені потужною системою охолодження шкіри, завдяки якій немає потреби в додатковому знеболенні, зробити лазерну епіляцію можна цілком безболісно. У клініці VIRTUS процедура проводиться за допомогою ультрасучасного лазера Xlase Plus від Biotec Italia, який підходить навіть для людей з особливо чутливою шкірою. Сапфіровий наконечник з контактним охолодженням допомагає захистити епідерміс, охолоджуючи шкіру протягом усієї процедури. Потужний лазерний промінь дозволяє впливати на волосяні фолікули ефективно та швидко, без ризику отримання опіків.

Чого чекати після лазерної епіляції?

Після лазерної епіляції ділянка обробленої шкіри може почервоніти та вкритися висипом протягом декількох годин або днів. Дискомфорт можна зменшити прикладанням до шкіри пакету з льодом.
Волосся випадає не все відразу, а поступово протягом одного-двох тижнів. Відростаючі волоски зазвичай світліші та тонші, а, отже, менш помітні. Відгуки про лазерну епіляцію демонструють високий ступінь задоволеності результатом: як правило, кількість волосся зменшується на 70-80 відсотків.

Що потрібно зробити до та після лазерної епіляції?

До лазерної епіляції потрібно звернутися за консультацією до лікаря (процедура знаходиться в компетенції косметології і дерматології) і чітко дотримуватися його рекомендацій. Як правило, рекомендується до процедури уникати засмаги та не видаляти волосся з коренем. Після лазерної епіляції також протипоказана засмага, а з догляду за шкірою потрібно виключити розтирання і скрабування. Краще відмовитися від використання косметичних засобів, що містять спирт, гліколеву кислоту та інші речовини, які подразнюють шкіру.

На скільки вистачає ефекту лазерної епіляції?

Ефекту від лазерної епіляції вистачає в середньому на 3-5 років. У подальшому не потрібно проходити повний курс лазерного видалення волосся повторно, досить 1-2 підтримуючих процедур на рік.

Скільки часу після лазерної епіляції не можна засмагати?

Після лазерної епіляції рекомендується утриматися від перебування на сонці та відвідування солярію протягом 3-7 днів залежно від фототипу шкіри. Також, незалежно від погоди, рекомендується щоденне застосування сонцезахисного засобу з SPF 30.

Чим може бути небезпечна лазерна епіляція?

У лазерної епіляції можливі побічні ефекти. Ризик появи побічних ефектів значною мірою залежить від дотримання рекомендацій і компетенції лікаря. У разі неграмотно проведеної процедури лазерна епіляція може призвести до:

  • болю і почервоніння шкіри
  • освітлення або потемніння шкіри
  • опіків
  • бактеріальної інфекції
  • посивіння обробленого волосся
  • надмірного росту волосся поруч з обробленими ділянками тіла

Тому краще робити лазерну епіляцію в медичній установі з бездоганною репутацією.

   5 з 5 на основі 1 оцінок
кадочников консультации

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат