+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Лікування цукрового діабету – застосування стовбурових клітин

Лікування цукрового діабету – застосування стовбурових клітин

Людина отримує енергію для життя з цукру (глюкози), джерелом якого є їжа або його запаси в печінці. Кровотік виступає кур’єром молекул глюкози по людському тілу, вчасно доставляючи їх кровоносними судинами до кожної клітини.

Головне завдання клітин – перетворення доставленого матеріалу в пальне для людського організму або енергію. Такий природний симбіоз дозволив нашому виду виживати навіть в найскладніших ситуаціях. Але іноді буває, що клітини не в змозі перетворити глюкозу в енергію. Це провокує значне підвищення цукру в крові, яке впливає на основні системи організму – серце, очі, нирки і нерви. Така патологія називається діабетом.

Стовбурові клітини і лікування діабету

Ще якихось 30 років тому єдиним способом нормалізації надлишкової кількості глюкози було постійне введення в організм інсуліну – гормону, який утворюється бета-клітинами підшлункової залози і допомагає знизити концентрацію цукру в крові. Хоча ця терапія і була дієвою, але такий вид лікування змушував людину робити ін’єкції постійно, де-факто роблячи її повністю залежною від препаратів.

Різкий стрибок медицини в 70-х роках дозволив діабетикам позбутися інсулінової залежності, запропонувавши більш ефективний і надійний спосіб лікування – стовбурові клітини.

Стовбурові клітини мають дві характеристики:

  1. Здатність до самовідновлення або мітоз – жодна інша клітина нашого організму не володіє природною здатністю генерувати собі подібні.
  2. Вони можуть диференціюватися в спеціалізовані клітини, такі як хрящі, клітини серця або крові. Саме ця здатність до регенерації стовбурових клітин робить їх ідеальним вибором для лікування багатьох сучасних хронічних захворювань. І діабет тут не виняток.

Стовбурові клітини можна отримати як з власних тканин пацієнта (кістковий мозок, жирова тканина або слизова оболонка), так і за допомогою донорів (плацента, пуповина). В інституті передової медицини VIRTUS є власна сертифікована біотехнологічна лабораторія Smart Cell, яка займається вирощуванням стовбурних клітин з жирової тканини і кісткового мозку.

Чим же можуть допомогти стовбурові клітини при цукровому діабеті?

  • Захистити бета-клітини, які виробляють інсулін, і запобігти апоптозу – запрограмованій клітинній смерті
  • Сприяти нормальному функціонуванню бета-клітин
  • Трансформуватися в бета-клітини, приводячи їх кількість в норму
  • Регулювати імунну систему, тимчасово підвищуючи певні показники імунітету (імуномодуляція)
  • Стовбурові клітини можуть забезпечувати протизапальний ефект
  • Регулювати кількість цукру в крові
  • Заохочувати вже існуючі клітини до самовідновлення і допомагати їм адаптуватися до того середовища, в якому вони знаходяться

Практика лікування стовбуровими клітинами в клініці VIRTUS

Фахівці інституту передової медицини VIRTUS використовують технологію лікування цукрового діабету стволовими клітинами вже понад п’ять років. Виходячи з результатів, ми можемо впевнено заявити, що введення клітин дозволяє якісно впливати на відновлення нормального рівня інсулін-продукуючих клітин, а отже:

  • Стабілізувати рівень цукру в крові
  • Нормалізувати роботу серцево-судинної системи, нирок, очей
  • Відновлювати роботу уражених органів

Якщо говорити про пацієнтів, які мали найбільші показники цукру в крові, і перед якими була перспектива переходу на постійне вживання інсуліну, то наша терапія дозволила їм залишатися на спеціальній дієті та таблетках, але не стати інсулінозалежним.

Терапія стовбуровими клітинами в 90% випадків зменшувала кількість скарг на проблеми, пов’язані з віком. Тобто, у людини покращувалася робота пам’яті, підвищувалася працездатність, нормалізувався нічний сон і зникали перепади артеріального тиску. Також ми відзначили поліпшення кровообігу сітківки ока, роботи серця і печінки.

Крім інсулінової залежності цукровий діабет значно погіршує метаболізм. Це саме та проблема, яку не видно зовні, тому здійснювати контроль ураження внутрішніх органів можна тільки на стадії, коли хвороба вже виявлена. Застосування ж стовбурових клітин не тільки покращує рівень життя, а й стимулює функціонування метаболічних процесів, відповідно зменшуючи рівень цукру та є профілактикою типових для діабету ускладнень.

Уже понад п’ять років ми застосовуємо клітинну терапію для нормалізації показників крові у людей з цукровим діабетом. Це неминучий етап для тих пацієнтів, які хотіли б покращити зовнішність за допомогою пластичної хірургії, але мають проблеми з кров’ю. У таких випадках наші фахівці рекомендують спочатку пройти терапію за допомогою стовбурових клітин і таким чином підготувати організм до подальшої пластичної операції.

   5 з 5 на основі 5 оцінок
Саркисян

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат