+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Міфи про ринопластику

Зовсім недавно цю операцію проводили для функціональних поліпшень: наприклад, при патологіях, що ускладнюють дихання. В наші дні кваліфікований пластичний хірург виправить практично будь-який естетичний дефект і створить ніс мрії.

Ринопластика: коротко про процедуру

Розрізняють два види ринопластики:

  • Закритий – це малоінвазивна процедура: все відбувається всередині носової порожнини, без пошкоджень шкіри. В цьому випадку не залишається шрамів і зменшується ризик появи набряків
  • Відкритий – спосіб, який використовується для істотних змін при деформаціях і патологіях

Міф №1: непередбачуваний результат

Найчастіше пацієнти мають в голові чітку картинку носа мрії. Іноді ці мрії розбиваються об сувору правду – анатомічні особливості конкретного обличчя не дозволяють реалізувати бажане.

Щоб уникнути розчарування, обговоріть з лікарем нюанси до оперативного втручання:

  • Покажіть чітку картинку того, що хочете
  • Проговоріть можливість створення бажаного або разом знайдіть альтернативний варіант
  • За допомогою 3D технологій пластичний хірург змоделює фінальний варіант – картинку, яку ви побачите в результаті у дзеркалі

Не варто віддавати обличчя в руки хірурга, який не продемонструє фінальну проекцію – швидше за все, кваліфікація цього доктора недостатня.

Міф №2: можна «замовити» будь-який ніс

Зазвичай пацієнти приходять до лікаря з конкретними бажаннями – наприклад, приносять фотографії зірок. Однак, якщо «рідна» форма носа і структура особи пацієнта разюче відрізняється від «зіркової», результат може тільки зіпсувати зовнішність. Досвідчений пластичний хірург зверне увагу на це і продемонструє на моделі.

Не варто сліпо покладатися на лікаря і просити скорегувати все на його смак – жити з результатом доведеться вам, а не доктору. Фаховий пластичний хірург порадить підходящі варіанти, але остаточний вибір залишить вам.

Міф №3: скорегувати форму носа може будь-який хірург

Теоретично, це правда. Однак ринопластика – складна операція як із візуальних, так і з медичних причин, що вважається серед фахівців практично «вершиною майстерності». Для безпеки і досягнення якісного ефекту варто віддати вибір вузькоспеціалізованому пластичному хірургу.

Міф 4: це боляче

Через високу чутливість зона обличчя – непроста область для роботи хірурга. Тому операція проходить під загальним наркозом, і в процесі пацієнтові не боляче. Новітні методики вирішують і питання з неприємними відчуттями «після» – за правильно проведеної операції 90% пацієнтів не відчувають болю, і тільки 10% стикаються з незначним дискомфортом або закладенням у носі.

Міф №5: всі зрозуміють, що я зробив це

Звичайно, якщо прибрали очевидний горбочок чи провели корекцію кінчика носа – навколишні помітять різницю. Однак робота хорошого пластичного хірурга, як правило, непомітна – адже фахівець не тільки змінює форму органу, а й гармонійно вписує його в природну симетрію особи.

А ось підсумком роботи недостатньо кваліфікованих фахівців стане помітний в негативному сенсі результат:

  • Неприродна форма
  • Надмірне розкриття ніздрів з деяких ракурсів (наприклад, в фас)
  • «Обрубаність» або «задертість» кінчика носа

Міф №6: ніс перестане дихати

Правда, але це не назавжди. Професійний пластичний хірург завжди, у першу чергу, подбає про збереження основної функції носа – вільне дихання. Уже виходячи з цих характеристик буде обиратися таке втручання, яке не порушить дану функцію. У деяких випадках, особливо при проведенні операції закритого типу, ніс «не дихає» через набряки. Однак цей ефект безслідно зникає приблизно через тиждень.

Міф №7: тривала реабілітація

Як правило, додому можна відправитися вже на другий день, відразу після видалення тампонади. Приблизно 10-14 днів потрібно, щоб зійшли набряки і синяки, і можна було зняти пов’язку – після цього пацієнт готовий повернутися до свого звичного ритму життя.

Звичайно, не варто захоплюватися боксом або, у перші дні після операції, спати обличчям у подушку: як мінімум, це викличе больові відчуття, проте серйозних обмежень немає.

Міф №8: після операції залишаться шрами

У разі проведення відкритої операції на шкірі залишаються сліди від розрізів – вони стануть малопомітними через декілька місяців після процедури. Уже через рік сліди не побачить і сам пацієнт, навіть знаючи, де їх потрібно шукати. Після малоінвазивної пластики закритого типу шрамів не буде зовсім.

Як зважитися на операцію?

Для початку необхідно пройти ряд обстежень і знайти досвідченого кваліфікованого пластичного хірурга. На підставі результатів діагностики доктор визначає наявність медичних показань для втручання, і тільки після цього рекомендує або не рекомендує операцію. Якщо ж після всіх тестів ви зважилися на корекцію, обов’язково переконайтеся, що ваш лікар має достатню кваліфікацію, обговоріть всі деталі і змоделюйте бажаний результат.

Хочете побачити фото До і Після?

Результати наших операцій та процедур переконують краще будь-яких слів. Судіть самі!

   5 з 5 на основі 3 оцінок
Овчаренко

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат