+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Відповідаємо на часті питання щодо блефаропластики

Блефаропластика – це мінімально інвазивна пластична операція з чудовим естетичним результатом. При цьому сліди хірургічного втручання зовсім непомітні.

Коли варто звертатись за блефаропластикою?

Робити блефаропластику можна тоді, коли для проведення операції є покази. Яких-небудь строгих обмежень за віком для проведення пластики повік немає. Іноді мішки під очима можуть з’явитися у віці 20-30 років через індивідуальні особливості анатомії. У цьому випадку можна виконати транскон’юктивальну блефаропластику, яка не передбачає зовнішніх розрізів на нижніх повіках.
Всі розрізи проводяться з внутрішньої сторони повіки, тому жодних слідів після операції не залишиться. Але в більшості випадків блефаропластику роблять після 40 років, коли є ознаки вікових змін (навислі верхні повіки, мішки та зморшки під очима).

Арман Грайровіч Саркісян, пластичний хірург:

«Я зробив блефаропластику верхніх повік своїй родичці і сам планую зробити цю операцію, коли мені буде 40–45 років. Тому сміливо рекомендую блефаропластику своїм пацієнтам».

Як зрозуміти чи потрібна блефаропластика?

Блефаропластика рекомендована при нависанні верхніх повік, коли надлишок шкіри лежить на віях. Це робить погляд людини втомленим і візуально додає 8-10 років до віку. Усунути навислі верхні повіки за допомогою блефаропластики потрібно й у тому випадку, якщо вони негативно впливають на зір та обмежують поле видимості. Пластика нижніх повік необхідна, якщо шкіра втратила тонус, з’явилися складки та мішки під очима, які надають обличчю виснаженого або болісного вигляду.

Якщо ви сумніваєтеся, чи вам потрібна блефаропластика, запишіться на консультацію до пластичного хірурга. Лікар проведе огляд і скаже чи ця операція буде ефективною в конкретному випадку.

Які покази та протипокази для проведення пластики повік?

Пластика повік найчастіше проводиться через естетичну невдоволеність власним зовнішнім виглядом.

Покази до блефаропластики:

  • обвисання, птоз (опущення) верхніх повік;
  • надлишок шкіри нижніх повік;
  • наявність мішків під очима (жирові грижі).

Показом для проведення блефаропластики верхніх повік також є бажання скоригувати азіатський розріз очей та наблизити його до європеоїдного. Протипокази до проведення пластики повік:

  • хронічні захворювання на стадії загострення;
  • гострі інфекційні захворювання;
  • порушення згортання крові;
  • цукровий діабет;
  • артеріальна гіпертензія;
  • захворювання щитоподібної залози;
  • важкі серцево-судинні патології;
  • онкологічне захворювання.

Операція не проводиться також якщо є деякі офтальмологічні захворювання. Тому одним із обов’язкових етапів підготовки до блефаропластики є огляд у офтальмолога.

Відповідаємо на часті питання щодо блефаропластики-1

Як проводиться блефаропластика?

Хірургічна підтяжка верхніх повік може бути виконана під місцевою або загальною анестезією (за бажанням пацієнта). Пластичний хірург робить розріз уздовж природної складки повіки, видаляє надлишок шкіри та накладає косметичні шви. При блефаропластиці нижніх повік розріз робиться під війною лінією або з внутрішньої сторони нижньої повіки, потім надлишок шкіри та жирової тканини в цій ділянці акуратно видаляють. Завершується операція накладанням швів.

Протягом перших трьох діб після блефаропластики може відчуватись невеликий дискомфорт: непереносимість яскравого світла, відчуття «піску» в очах. Можлива поява невеликих набряків та синців. На п’яту добу після операції шви знімають. На лінію швів наклеюють спеціальний пластир тілесного кольору.

Чи можна одразу усунути мішки під очима?

За допомогою блефаропластики можна одразу усунути мішки під очима, якщо вони є жировими грижами (надлишковим скупченням жирової тканини). Якщо це патологічні набряки, спричинені будь-якими захворюваннями (наприклад, нирок), спочатку необхідно здати аналізи, щоб з’ясувати, чи буде операція в певному випадку ефективною. В Інституті пластичної хірургії VIRTUS будь-яка пластична операція проводиться лише за наявності показів.

З якими операціями на обличчі можна поєднати блефаропластику?

Блефаропластика найчастіше поєднується із підтяжкою обличчя. При підтяжці середньої або двох нижніх третин обличчя завжди виконується блефаропластика нижніх повік. Як правило, вона входить до вартості підтяжки обличчя. При необхідності під час операції може бути проведена підтяжка верхніх повік. Також блефаропластику можна поєднувати з лазерним шліфуванням обличчя, пластикою носа (ринопластикою) та носової перетинки (септопластикою).

Пластику повік можна поєднувати з операціями не тільки на обличчі, а й на тілі. Наприклад, збільшенням грудей, ліпосакцією, ліпофілінгом (біоімплантінг). Блефаропластику також можна проводити одночасно з лікувальними операціями (гінекологічними, офтальмологічними та іншими). Перевагою симультанних (поєднаних) операцій в Інституті VIRTUS є можливість в рамках одного наркозу вирішити відразу кілька проблем, а також заощадити час та кошти.

Які бувають способи блефаропластики та який обрати?

У пластичній хірургії є три способи підтяжки повік. Перший – зовнішній розріз уздовж природної складки повіки (застосовується тільки при пластиці верхніх повік). Пластика нижніх повік може бути транскон’юктивальною (розріз із внутрішньої сторони повіки) та субціліарною (розріз під війним краєм повіки). Транскон’юктивальна блефаропластика показана у випадках, коли необхідно усунути мішки під очима (жирові грижі) без підтяжки шкіри.

Оптимальний спосіб пластики повік, який забезпечить пацієнту бажаний естетичний результат, у кожному конкретному випадку підбирає пластичний хірург. Вартість блефаропластики в Україні в Інституті пластичної хірургії VIRTUS залежить від виду та категорії складності операції.

Скільки часу триває операція блефаропластика?

Пластика тільки верхніх або нижніх повік триває в середньому 40 хвилин. Кругова блефаропластика (корекція і верхніх, і нижніх повік одночасно) може тривати 1-1,5 години. Після завершення операції пацієнт протягом доби перебуває у стаціонарній палаті під наглядом медперсоналу.

Як швидко минають набряки після операцій на повіках та усунення мішків під очима?

Набряки після пластики верхньої або нижньої повіки зникають на 3-5 день (залежно від індивідуальних особливостей організму пацієнта). Загалом реабілітація після блефаропластики триває не менше двох тижнів. Результат пластики повік оцінюють через 2-3 місяці після операції. Через 3 місяці післяопераційні рубці стають непомітними.

За дві доби після блефаропластики пацієнт приходить на перший огляд, а на 5 добу знімають шви. Наступні огляди проводять через 2 тижні та 1 місяць після операції. Це необхідно, щоб пластичний хірург переконався, що процес загоєння тканин триває нормально.

Чим небезпечна блефаропластика?

Якщо пластика повік виконана правильно, то жодних проблем після операції не виникне. В Інституті пластичної хірургії VIRTUS працюють одні з найкращих пластичних хірургів України та СНД, досвіду та професіоналізму яких можна сміливо довіряти. До нас нерідко звертаються пацієнти після невдалої блефаропластики, проведеної в інших клініках. Повторна пластика повік у такому разі — складніша і дорожча операція, аніж первинна, але наші пластичні хірурги вміють впоратися з будь-якими складними завданнями.

Небезпечною може бути ін’єкційна блефаропластика – косметологічна процедура, яка передбачає введення спеціальних препаратів у ділянку верхніх та нижніх повік. Її ефективність сумнівна, тому що зайву шкіру та мішки під очима таким чином усунути не можна. Крім того, під час ін’єкції є ризик зачепити кровоносні судини, що може призвести до серйозних ускладнень.

   4 з 5 на основі 8 оцінок
Овчаренко

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат