+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60
вул. Суднобудівна, 1БКиїв+38 (067) 501 60 80
вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA
Як повернути плоский живіт за допомогою хірургії?

Як повернути плоский живіт за допомогою хірургії?

Неестетичний зовнішній вигляд живота після значного схуднення або вагітності та пологів – досить поширена проблема, яку можна вирішити за допомогою абдомінопластики.

Пластика живота спрямована на видалення надлишку шкіри та жирових відкладень, а також відновлення цілісності м’язів передньої черевної стінки, що важливо не тільки для естетики, але й здоров’я. У результаті фігура помітно змінюється – це підтверджують позитивні відгуки наших пацієнтів про абдомінопластику, а також фото до та після операції.

Покази щодо пластики живота

Абдомінопластика – досить складна та тривала операція. Вдаватися до хірургічної пластики живота варто лише в тих випадках, коли за допомогою дієти та регулярних фізичних вправ скоригувати форму та об’єм живота не вдається.

Арман Грайровіч Саркісян, пластичний хірург:

«У більшості випадків я спочатку рекомендую пацієнтам записатися до спортзалу. Особливо чоловікам, бо мають більше шансів зменшити живіт за допомогою спорту. Якщо за рік ситуація не змінюється, можна розглянути варіант пластики живота».

Абдомінопластика показана жінкам, у яких після вагітності та пологів виник діастаз (розходження прямих м’язів живота), залишився неестетичний шрам після кесаревого розтину та обвисла шкіра на животі. У такому разі пластика живота – це єдиний спосіб скоригувати його об`єм та форму.

Покази до абдомінопластики:

  • обвисання шкіри живота (після різкого схуднення чи пологів);
  • наявність рубця після кесаревого розтину або інших операцій;
  • наявність жирового фартуха на животі;
  • в’ялість шкіри живота, наявність розтяжок.

Показом до проведення операції може бути невдала абдомінопластика, виконана в іншій клініці. В Інституті VIRTUS працюють пластичні хірурги світового рівня, які можуть впоратися навіть із найскладнішим завданням.

Необхідність проведення абдомінопластики живота визначає пластичний хірург на очній консультації. У деяких випадках повернути плоский живіт можна за допомогою лише ліпосакції, коли через кілька проколів у шкірі видаляють надлишок жирової тканини.

Пластика живота після схуднення

Досить часто різке схуднення призводить до обвисання шкіри на животі. Ця проблема виникає переважно через те, що шкіра не встигла скоротитися або втратила свою еластичність через тривалий розтяг. У такому разі для підтяжки шкіри на животі проводиться мініабдомінопластика. Це менш інвазивний варіант абдомінопластики, який не передбачає перенесення пупка, він залишається на своєму місці.

Пластичний хірург робить розріз під природною складкою над лобком, видаляє надлишок шкіри та накладає шов. Рубець після виконання мініабдомінопластики ховатиметься під білизною. За рік він стане малопомітним. Зробити його ще менш помітним можна за допомогою лазерного шліфування або інших методик корекції шрамів, що доступні в Інституті VIRTUS.

Разом з операцією видалення зайвої шкіри на животі після схуднення можна провести іншу операцію. Наприклад, жінки можуть поєднувати її із пластикою грудей або гінекологічною операцією. Докладніше про переваги комбінованих операцій в Інституті VIRTUS можна прочитати тут.

Як повернути плоский живіт за допомогою хірургії?-1

Пластика живота після вагітності та кесаревого розтину

Дуже часто після вагітності та пологів зовнішній вигляд живота сильно змінюється: шкіра розтягується та обвисає, з’являються розтяжки, неестетичний рубець через кесарів розтин, жировий фартух. Позбутися обвислого живота після пологів за допомогою фізичних навантажень практично неможливо, тому що розтягнута не тільки шкіра, а й м’язи передньої черевної стінки.

Для підтяжки живота після вагітності та пологів показана повноцінна абдомінопластика, яка часто поєднується з ліпосакцією. Під час операції видаляють надлишок шкіри та жирових відкладень, а також зшивають прямі м’язи живота, що розійшлися, зміцнюючи тим самим м’язовий каркас передньої черевної стінки. Це необхідно для профілактики розвитку грижі білої лінії живота, а також пупкової грижі.

При пластиці живота після кесаревого розтину розріз роблять по існуючому рубцю. На його місці потім залишається малопомітний тонкий косметичний шов. Якщо рубець після кесаревого розтину був розташований надто високо, під час проведення абдомінопластики його зміщують вниз таким чином, щоб він проходив по лінії бікіні.

Через який час після пологів можна робити абдомінопластику?

Операцію з підтяжки шкіри живота можна робити не раніше, ніж через рік після пологів, оскільки гормональний фон жінки повинен стабілізуватися. Робити абдомінопластику раніше не рекомендується, особливо за наявності рубця після кесаревого розтину. Він остаточно формується лише через 12 місяців після операції.

Як проводиться абдомінопластика?

Абдомінопластика або операція з видалення обвислої шкіри на животі, як іноді її називають наші пацієнти, проводиться під загальним наркозом. Спочатку виконується ліпосакція (якщо до неї є покази) через кілька невеликих проколів у черевній стінці. Потім пластичний хірург видаляє надлишок шкіри та зшиває між собою прямі м’язи живота (за наявності діастазу). Завершується абдомінопластика накладенням косметичних швів.

Операція триває в середньому 2,5 години. Після повноцінної абдомінопластики пацієнт протягом доби перебуває у стаціонарі під наглядом медперсоналу, а потім його виписують. Реабілітація після абдомінопластики триває один місяць. Протягом перших 1-2 тижнів може відчуватись легка болючість при рухах, яка легко усувається звичайними знеболюючими препаратами. Протягом усього відновлювального періоду після абдомінопластики необхідно носити компресійну білизну та утриматися від фізичних навантажень, відвідування басейну, лазні чи сауни.

Чим відрізняється абдомінопластика від мініабдомінопластики?

Мініабдомінопластика – це хірургічна корекція форми живота з меншим розрізом і без перенесення пупка. Повноцінна абдомінопластика передбачає більш широкий розріз, а також перенесення та формування нового пупкового кільця. Мініабдомінопластика проводиться у випадках, коли необхідно усунути невеликий надлишок шкіри та жирової тканини у нижній частині живота. Повноцінна абдомінопластика показана при великому обсязі розтягнутої шкіри, зміщенні пупка та діастазі. Ціни на абдомінопластику залежать від її виду та ступеня складності хірургічного втручання.

Що краще: ліпосакція чи абдомінопластика?

Якщо необхідно усунути надлишкові жирові відкладення на животі, без підтяжки шкіри, то в цьому випадку проводиться ліпосакція. Якщо після ліпосакції живота на ньому, швидше за все, залишаться розтяжки і знадобиться видалення обвислої шкіри, тоді виконують абдомінопластику. Який спосіб пластики живота буде в конкретному випадку найефективнішим, зможе визначити тільки пластичний хірург після огляду.

   5 з 5 на основі 4 оцінок
кадочников консультации

Підписуйтесь
на нашу розсилку

Отримуйте корисні поради для краси та здоров'я від кращих фахівців Інституту передової медицини VIRTUS!

Читайте також

Які захворювання лікує проктолог?

Які захворювання лікує проктолог?

Спектр захворювань, які лікує проктолог, далеко не вичерпується гемороєм будь-якого рівня складності: це також пролапс прямої кишки, тріщини в задньому проході, свищі прямої кишки,…
Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

Здоров’я жінки: ключові захворювання матки та їх діагностика

При відтермінуванні дітонародження жінки зрештою стикаються з проблемами в репродуктивній сфері.
Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Як виправити вікові зміни шкіри обличчя у жінок

Вікові зміни шкіри обличчя у жінок, в першу чергу, виявляються у вигляді зморшок та птозу. Обидві проблеми далеко не завжди пов’язані лише з віком.
Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Коли варто звернутися до лікаря через “проблеми” з носом

Існує багато «проблем» з носом, які можуть привести людину до кабінету лікаря: естетичні та функціональні. Головне, своєчасно звертатися з проблемами з носом до лікаря.
Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Що таке ендоскопічний ліфтинг обличчя

Ендоскопічний ліфтинг обличчя — малоінвазивне хірургічне втручання з омолодження обличчя та усунення опущення м’яких тканин (птозу).
+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

+1 складний випадок у провідного отоларинголога клініки

Сучасні технології в руках лікарів-віртуозів дозволяють вирішувати надскладні нейрохірургічні проблеми так, неначе це рядова лор-операція з вирівнювання носової перегородки.
Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Коли варто звернутися до лікаря щодо інтимної пластики

Інтимна пластика — це низка операцій на органах, які входять в інтимну зону: зовнішніх — піхві, внутрішніх — вульві, та промежині.
Що таке підтяжка обличчя?

Що таке підтяжка обличчя?

Підтяжка обличчя — це операція (або декілька) з пластичної хірургії, мета якої — корекція вікових змін та омолодження. Це може бути як малоінвазивне ендоскопічне…
Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Що таке целюліт і чи потрібно з ним щось робити?

Багато людей прагнуть покращити зовнішній вигляд шкіри з допомогою найрізноманітніших засобів, намагаючись позбутися целюліту з допомогою фізичних вправ, різних дієт, косметичних засобів, масажів.
Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат