+38 (048) 700 60 60
Одеса+38 (048) 700 60 60 вул. Суднобудівна, 1Б+38 (048) 771 05 17 вул. Буніна, 10Київ+38 (044) 364 80 50 вул. Костянтинівська, 57
Зворотній дзвінок

Замовити дзвінок

Адміністратор VIRTUS зв'яжеться з Вами найближчим часом

Спасибі

UA

Щоосені запалюються лімфовузли на шиї. Іноді болять, іноді не болять. Триває близько тижня, іноді повторюється. Ніби нічого більше не турбує. Що це може бути і до якого лікаря звернутися?

Доброго дня. Запалення лімфовузлів, як правило, буває тільки вторинним, тобто це наслідок якогось інфекційного захворювання, а не окрема хвороба.

Шийні лімфовузли дуже часто запалюються при інфекційних захворюваннях ЛОР-органів або зубощелепної системи. Але якщо у вас вони запалюються щорічно на тлі нормального самопочуття і відсутності захворювань ЛОР-органів і зубощелепної системи, необхідно звернутися до лікаря-інфекціоніста для проведення аналізів на наявність Torch-інфекцій. Будемо раді допомогти вам.

24.11.2021

Доброго дня, у мене крайова перфорація барабанної перетинки внаслідок травми вуха. Зараз пройшов тиждень, вухо закладене, у ньому присутній шум, слух знижений. У шумному місці, на вулиці друге (здорове) вухо теж ніби нічого не чує/чує приглушено, поки його не прикриєш рукою. Після рентгену черепа, струсу нема. Чому здорове вухо так чує і чи заросте перфорація самостійно, чи потрібна операція? Чи відновиться слух, чи є ризик погіршення?

 

Доброго дня. Здорове вухо так чує, тому що на даний момент воно бере навантаження і за хворе. Тобто, через одне вухо ви сприймаєте всі звуки, які раніше сприймали двома. Тому не можна виключати спотворення звукових частот.

Однак проблема може полягати і в тому, що у вас також була і контузія слухового нерва з обох сторін. За результатами рентгену кісток черепа дуже складно точно сказати, чи був струс мозку. Для встановлення точного діагнозу необхідно зробити КТ.

Для того, щоб однозначно сказати, що відбувається з вашим слухом, необхідно звернутися до ЛОР-лікаря і провести необхідні дослідження. Зробити це потрібно якомога швидше. Якщо слуховий нерв пошкоджений, з часом проблема тільки посилюватиметься, а в подальшому це може призвести до повної втрати слуху.

Що стосується заростання перфорації, то такий її тип завжди гоїться набагато краще, ніж перфорації, викликані гнійними захворюваннями. Якщо говорити про необхідність операції, то тут потрібно дивитися на процес загоєння. Якщо впродовж 2—3 місяців перфорація не заростає, вже можна говорити про необхідність оперативного втручання. Якщо процес загоєння йде нормально, в операції необхідності немає.

Але у будь-якому випадку не відкладайте візит до ЛОР-лікаря. Пошкодження слухового нерва можуть призвести до незворотної втрати слуху. Будемо раді допомогти вам у вирішенні вашої проблеми.

03.11.2021

Останнім часом, десь тиждень тому, почала відчувати і чути тріск у правому вусі. Слух ніби не знижується, пробувала продувати вуха, ніяких змін. З чим це може бути пов’язано?

Доброго дня. Тріск у вухах найчастіше свідчить про запалення євстахієвої труби, яка з’єднує середнє вухо з носоглоткою. Також тріск у вухах може бути пов’язаний із невеликими вазомоторними рухами в носі або самою роботою євстахієвої труби. Якщо у вас немає підвищеної температури тіла, відсутні гнійні виділення з вуха і носа, тоді вам знадобиться невеликий огляд і консультація лікаря. За результатами огляду вам призначать місцеве медикаментозне лікування. Будьте здорові.

01.11.2021

Доброго вечора! Заболіло вухо, сходила до лікаря в поліклініку на огляд. Поставили діагноз серозний отит середнього вуха. Барабанна перетинка увігнута. Прописали антибіотик, левомеколь і нафтизин. Також призначили гімнастику: надувати вухо зсередини. Розпочала лікування і помітила, що при потраплянні крапель у вухо, через деякий час, вони також потрапляють у горло. Так і повинно бути чи краще проконсультуватися з лікарем ще раз?

Доброго дня. Якщо при закапуванні крапель у вухо ви відчуваєте їх присмак у роті, це з великою часткою ймовірності означає наявність перфорації. Перфорація барабанної перетинки може бути результатом її сильного випинання і наявності серозного отиту. У вашому випадку потрібно припинити робити гімнастику і звернутися до ЛОР-лікаря. Якщо у вас справді перфорація, ЛОР призначить відповідне лікування. Ранньовиявлені перфорації загоюються без операції. Наші лікарі володіють великим практичним досвідом у лікуванні перфорації перетинок різного ступеня важкості. Будемо раді допомогти вам.

10.09.2021

Доброго дня. Вдруге у дорослому віці захворіла на тонзиліт (останні 7 років часто хворіла на фарингіт, бронхіт). Мигдалики збільшені за розміром і на них білі плями. Три тижні була температура.. За призначенням лікаря приймала курс антибіотиків, але не допомогло. Здала кілька аналізів: Антистрептолізин – 232, Ревматоїдний фактор 12.8. Посів на мікрофлору – стафілокок золотистий 10^7. Мій лікар пропонує провести тонзилектомію. Чи можна врятувати мигдалики, чи краще видаляти?

 

Доброго дня. Підвищені ревматоїдний фактор і антистрептолізин — це прямі покази до видалення мигдаликів. Наявність золотистого стафілококу в такій концентрації як у вас — нормально, в багатьох людей подібна ситуація. Це називається банальним хронічним тонзилітом. В ідеалі потрібно зробити посів не лише на мікрофлору, але й на чутливість. Це допоможе визначити не лише патоген, який живе на мигдаликах, а й до чого він чутливий. За результатами цього посіву можна спробувати медикаментозну гігієну — промивання лакун мигдаликів чутливим розчином. Після цього потрібно буде знову зробити посів і проконсультуватися з ревматологом. Якщо після лікування ситуація не покращиться, а ревматолог діагностує ревматоїдний артрит, мигдалики доведеться видаляти.

08.09.2021

Доброго вечора. У жовтні цього року перехворіла. Можливо короною. Зникли запахи. Не відчуваю абсолютно нічого. А зараз прихворіла, нежить взагалі нічого не відчуваю. Ніс був зламаний 2 рази. Була в лікарні по знімку все добре сказали. Але встановили два діагнози хронічний синусит і риніт. Без будь-яких інших аналізів. Скажіть, а що це може бути? Чи це серйозно? І чи можна повернути нюх?

Доброго дня. На знімку носова перегородка може бути в серединному (анатомічно правильному) положенні. Але наша здатність відчувати запахи залежить від нюхової щілини, яка знаходиться в середньому носовому ходу. І саме в цих місцях може бути викривлення, особливо після двох переломів.

Тому в першу чергу вам необхідно пройти ендоскопічний огляд, після якого ми проведемо нюховий тест. За результатами цього тесту можливо визначити, наскільки пропав нюх. Але потрібно розуміти: якщо впродовж року нюх не повернувся, то ми не можемо гарантувати абсолютного його відновлення. Після нашого лікування можливе відновлення нюху приблизно на 80%.

Якщо причина втрати нюху — закрита нюхова щілина, то проводиться операція з її відкриття. Після операції ми призначаємо курс біопрепаратів на основі ваших власних клітин. Ці краплі допомагають сформувати нові кровоносні судини і відновити війки нюхового епітелію.

Якщо ж причина втрати нюху в чомусь іншому, це можна з’ясувати лише в результаті особистої консультації. Великий досвід наших ЛОР-лікарів і сучасне обладнання дозволяє справлятися навіть з найскладнішими проблемами з нюхом. Будемо раді вам допомогти.

30.08.2021

Доброго дня, турбує лущення губ, вже як років 7. Не знаю що це навіть приблизно, від клімату не залежить, зволоження не допомагає. Нарости з’являються на губах і перетворюються в ранки з часом. Потім гояться і все спочатку. До якого лікаря звернутися і що це може бути?

 

Доброго дня. Судячи з опису це може бути ексфоліативний хейліт. Для початку необхідно провести особистий огляд. Якщо це справді хейліт, існує ряд обстежень, які дозволяють визначити причину цього захворювання у вашому випадку. В будь-якому випадку вам необхідно записатися на особисту консультацію до дерматолога. За тиждень до візиту слід припинити користуватися гігієнічними помадами, бальзамами і будь-якими зволожуючими або заспокійливими засобами. Це допоможе швидше і точніше встановити діагноз. Будемо раді допомогти вам.

26.08.2021

Доброго дня. Звертаюсь до Вас із проблемою дуже сухої шкіри, суха шкіра на обличчі, на руках, особливо це проявилося зараз, в осінню пору року. Чи варто мені звернутися до лікаря, чи це косметологічна проблема? Що це може бути?

Доброго дня. Сухість шкіри може бути симптомом багатьох захворювань. Якщо говорити про внутрішні хвороби, то такий симптом буває в гепатиту і захворювань щитовидної залози. Також сухість шкіри може свідчити про проблеми з вуглеводним обміном. Якщо говорити безпосередньо про проблеми шкіри, то сухість може бути симптомом іхтіозу, екземи, атопічного дерматиту та інших хвороб.

Тому вам обов’язково потрібна консультація лікаря-дерматолога, щоб точно визначити причину сухості шкіри. Без особистого візиту до лікаря, повного огляду і опитування розібратися неможливо. Ні в якому випадку не відкладайте: сухість шкіри може давати свербіж, розчісування шкірних покривів і вторинне інфікування. Будемо раді допомогти вам.

23.08.2021

Зробила плазму на обличчя і почула, що це дуже небезпечно. Чи дійсно це так?

Доброго дня. Плазмотерапія не є методом лікування чи омолодження. Існуюча технологія називається «плазма, збагачена тромбоцитами», тому що лікувальним фактором є фактор росту тромбоцитів, а не сама плазма як така.

Перед тим як використовувати плазму з факторами росту, необхідно провести обстеження пацієнтів. Це необхідно, так як у плазмі можуть бути не лише позитивні моменти (ті самі фактори росту тромбоцитів), але й негативні: високий вміст білірубіну, рубіліну та інших продуктів життєдіяльності організму. У деяких випадках вони можуть бути небезпечні для здоров’я пацієнтів.

Тому сама технологія застосування плазми, збагаченої тромбоцитами, сьогодні не визнана FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів) як лікувально-медичний метод, що дає гарантований результат.

У зв’язку з цим в нашій лабораторії у результаті наукових досліджень був виділений особливий препарат тромбоцитів. Ми беремо у пацієнта 100 мл крові, виділяємо всі тромбоцити, сепаруємо на спеціальних центрифугах, руйнуємо їх, виділяємо фактори росту і розміщуємо з безпечним фізіологічним розчином у необхідній лікувальній концентрації. В одному мілілітрі такого розчину міститься біля 1 млрд тромбоцитів.

Цей метод нами запатентований, пройшов всі варіанти клінічних і наукових апробацій, на цю тему ми написали дисертаційну роботу. Цей метод називається аутомезоконцентрат тромбоцитів (АМК) і широко використовується у нашій клініці.

Якщо ви хочете отримати метод регенерації шкіри, її оживлення, відновлення мікроциркуляції і природних молодих якостей, ми рекомендуємо звернутися до нас. Ми запропонуємо вам АМК-терапію, що дає гарантований результат і абсолютно безпечну, оскільки цей концентрат не містить тих негативних компонентів, які містяться в плазмі.

Якщо говорити в загальному, то плазмотерапія і плазмоліфтинг не можуть рахуватися абсолютно безпечними методами, так як плазма з тромбоцитами може містити негативні компоненти. Тому якщо ви хочете отримати реальний і безпечний результат, приходьте у клініку Віртус для проведення АМК-терапії.

19.08.2021

Після смас-ліфтингу наскільки молодше можна виглядати? На 10 років адже не вийде?

Доброго дня. Основне завдання естетичної медицини — омолодження. Але ж нерідко до нас звертаються люди, які виглядають старше за свій вік. І найчастіше саме це є тією проблемою, яка приводить до пластичного хірурга. У даному випадку головне завдання пластичного хірурга — привести у відповідність вік і зовнішній вигляд пацієнта.

Якщо людина здорова, у неї немає надлишкової ваги, то найчастіше результат застосування сучасних технологій — зовнішній вигляд, при якому пацієнт виглядає значно молодшим за свій біологічний вік. На 10 років чи на 5 — цього ніхто заочно сказати не може. Для цього потрібно дивитись на фото і порівнювати.

Ви повинні розуміти, що пластична хірургія відновлює втрачені форми обличчя: підтягує м’язи, омолоджує шкіру і усуває її надлишок, а також упорядковує її зовнішній вигляд. Тому нерідко пластична хірургія поєднується з лазерним шліфуванням або введенням власних фібробластів. Якщо зробити підтяжку шкіри, але не привести її в порядок, то ефект може бути малопомітний.

Наскільки молодше ви будете виглядати після смас-ліфтингу, залежить від безлічі факторів: чи будете ви проводити додаткові процедури, який початковий стан шкіри, як ви за нею доглядаєте. SMAS-ліфтинг у поєднанні з клітинними технологіями і лазерною терапією цілком реально може омолодити вас на 10 років.

17.08.2021

Задайте питання

Дізнайтеся думку кваліфікованого фахівця.

Важливо пам’ятати, що кожна історія хвороби – унікальна. Тільки після консультації лікаря ви можете отримати персональні рекомендації.

Залиште відгук
Задайте питання
Зверніться в чат